Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Huiduieli la începutul anului școlar în Micești. Părinții s-au întors cu spatele la director în timpul discursului

Publicat

Anul școlar 2018-2019 a început într-o atmosferă nefastă la școala gimnazială din Micești Alba Iulia. Părinții elevilor din clasele V-VIII au protestat împotriva deciziei de a desființa clasele și transferul copiilor la Liceul Sportiv din oraș. 

Luni, 10 septembrie, în curtea școlii din Micești, festivitatea de deschidere a noului an școlar a început cu un protest al părinților nemulțumiți de desființarea claselor V-VIII.

Părinții au aflat cu stupoare în urmă cu o săptămână că există un ordin de ministru care permite desființarea claselor V-VIII și mutarea elevilor la Liceul Sportiv din Alba Iulia.

Momentul „de foc” al protestului a fost acela când directorul unității de învățământ a luat cuvântul. Părinții nu l-au lăsat să vorbească sau să prezinte proaspeții elevi ai clasei I-a. Ba mai mult aceștia s-au întors cu spatele la director î timpul discursului său.

„Am Început azi un nou an școlar. din păcate din ordinul ministerului învățământului și cu suportul Inspectoratului Școlar Județean și al Liceului Sportiv Alba Iulia de care școala cartierului Micesti aparține administrativ, ne-am trezit tipic psd, peste noapte, clasele 5-8 au fost mutate la instituția mai sus amintită, încalcandu-se grav legile în vigoare, fără a anunța părinții elevilor cum ar fi normal și mai grav fără a avea acordul acestora cum spune legea Română. Noi părinții anunțăm si pe această cale ca nu suntem de acord cu acest demers abuziv si așteptăm cu interes soluționarea în instanță a acestei chestiuni. De altfel conducerea instituției în cauza au aflat pe proprie piele ca nu au dreptul sa ni se adreseze atât timp cat reprezintă interesele unor personaje care doresc raul acestei comunități.”  a postat pe Facebook unul dintre părinții revoltați de situația în care se află.

Directorul a fost huiduit pe tot parcursul perioadei de timp în care a vorbit până la plecarea accestuia din curtea școlii.

Din parte oficialităților la școala din Micești s-a aflat viceprimarul Gabriel Pleșa și directorul Liceului cu Program Sportiv.

Pleșa a declarat că toată situația este o neînțelegere și că în maxim două săptămâni lucrurile vor reintra în normal.

Reamintim că  În data de 16 aprilie, comitetul de părinți al Școlii Gimnaziale din Micești a atacat în instanță hotărârea dată de Consiliul de Administrație al Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, prin care ciclul gimnazial al Școlii Gimnaziale din  Micești era mutat în clădirea liceului din Alba Iulia.

Tribunalul Alba a anulat hotărârea dată de liceul albaiulian în data de 29 iunie și a obligat liceul la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată.

Citește și:  Școala din Micești nu mai poate fi desființată. Părinții elevilor din clasele V-VIII au câștigat procesul la Tribunal

Decizia  Tribunalului Alba a fost contestată și dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare la Curtea de Apel Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax