Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman (PNL): Am depus amendamentul prin care salariile din sănătate să nu mai fie plătite din venituri proprii

Publicat

roman

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman a transmis că împreună cu profesorul dr. Florin Stamatian, a depus un amendament prin care propune ca majorarea salariilor în sănătate (cu excepția medicilor și a asistenților) să se facă de la bugetul de stat, nu din venituri proprii.

Comunicat de presă:

„Este un haos total în sistemul medical. Așadar, spitalele sunt obligate să taie sumele alocate pentru plata medicamentelor, materialelor sanitare, aparaturii medicale, alimentelor și a utilităților pentru a plăti majorările salariale promise de Dragnea.

Mai mult decât atât, sumele alocate salariilor cresc anual pana in 2022, ceea ce va determina imposibilitatea plății salariilor și a achiziționării de medicamente pentru pacienți. Deja în mai multe spitale din țara pacienții sunt obligati să aducă medicamentele de acasă.

Tot din venituri proprii, spitalele sunt obligate să achite contravaloarea tichetelor de vacanță și a normei de hrană. Aceasta acolo unde există venituri proprii, pentru că nu toate spitalele înregistrează venituri din care să poată supraviețui. Managerii de spitale spun că decizia guvernului va duce la acumularea de datorii impresionante care vor bloca activitatea medicală.

În cazul în care sumele pentru salarii nu vor fi preluate la bugetul Casei de Sănătate, spitalele vor intra în colaps financiar”, a transmis, într-un comunicat, Florin Roman.

Vezi aici amendamentul.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Muniție neexplodată, găsită în localitatea Cugir. Echipa pirotehnică ISU Alba, chemată să intervină

Publicat

Echipa pirotehnică ISU Alba, Detaşamentul Alba Iulia a fost chemată să intervină, duminică seara, la Cugir. Este vorba despre asanarea unui teren de muniţie neexplodată, găsită pe raza oraşului. Revenim cu detalii. Foto: arhivă  

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete, în Uniunea Europeană

Publicat

poluare masini

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete au fost adoptate de Consiliul Uniunii Europene, potrivit Ministerului Transporturilor. Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2. De asemenea, ținta este ca din 2030, autoturismele noi să emită, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul care a produs accidentul mortal de la Strungari, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost REȚINUT

Publicat

Șoferul din Pianu de Jos care a produs accidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică, la Strungari, în care un alt tânăr în vârstă de 30 de ani și-a pierdut viața, a fost reținut pentru 24 de ore. În momentul producerii accidentului șoferul se afla sub influența alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, imaginea unui concurs de latte art în China. Dan Băcăințan, carieră mondială în domeniul cafelei

Publicat

d

Un tânăr din Alba Iulia a fost, pentru câteva zile, imaginea unui concurs de latte art, în China. Dan Băcăințan nu este însă orice tânăr. El este campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea și a reprezentat această țară la Campionatul Mondial de Cafea din Brazilia, unde s-a clasat în elita celor mai buni […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate