Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman (PNL): Am depus amendamentul prin care salariile din sănătate să nu mai fie plătite din venituri proprii

Publicat

roman

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman a transmis că împreună cu profesorul dr. Florin Stamatian, a depus un amendament prin care propune ca majorarea salariilor în sănătate (cu excepția medicilor și a asistenților) să se facă de la bugetul de stat, nu din venituri proprii.

Comunicat de presă:

„Este un haos total în sistemul medical. Așadar, spitalele sunt obligate să taie sumele alocate pentru plata medicamentelor, materialelor sanitare, aparaturii medicale, alimentelor și a utilităților pentru a plăti majorările salariale promise de Dragnea.

Mai mult decât atât, sumele alocate salariilor cresc anual pana in 2022, ceea ce va determina imposibilitatea plății salariilor și a achiziționării de medicamente pentru pacienți. Deja în mai multe spitale din țara pacienții sunt obligati să aducă medicamentele de acasă.

Tot din venituri proprii, spitalele sunt obligate să achite contravaloarea tichetelor de vacanță și a normei de hrană. Aceasta acolo unde există venituri proprii, pentru că nu toate spitalele înregistrează venituri din care să poată supraviețui. Managerii de spitale spun că decizia guvernului va duce la acumularea de datorii impresionante care vor bloca activitatea medicală.

În cazul în care sumele pentru salarii nu vor fi preluate la bugetul Casei de Sănătate, spitalele vor intra în colaps financiar”, a transmis, într-un comunicat, Florin Roman.

Vezi aici amendamentul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax