Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, PNL: Am solicitat Corpului de control al Ministerului Sănătății să verifice neregulile de la spitalul din Câmpeni


Publicat

florin roman

Liderul deputaților PNL, Florin Roman a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, că a cerut Corpului de control al Ministerului Sănătății să verifice situația de la Spitalul Orășenesc Câmpeni. Parlamentarul spune că a primit mai multe sesizări legate de mari deficiențe manageriale în respectiva unitate medicală. 

”În calitate de parlamentar de Alba, am primit mai multe sesizări legate de mari deficiențe manageriale referitoare la activitatea desfășurată la spitalul Câmpeni, acolo unde au fost schimbați în ultimii ani nu mai puțin de 8 directori.

CITEȘTE ȘI: Schimbare cu scandal la vârful Spitalului Câmpeni. Șeful PSD Alba și primarul orașului, despre noul manager: ”un chelner”

Prin urmare, am solicitat ministrului Sănătății, dr. Nelu Tătaru un audit financiar și al resurselor umane, care să facă lumină în acuzațiile aduse referitoare la ascunderea intenționată a unor date referitoare la persoane suspecte a fi infectate, dar și la angajări în baza recomandărilor pe baza carnetului roșu de partid, nu al pregătirii profesionale.

Totodată, am solicitat verificarea aspectelor care țin de suspiciuni de natură penală în activitatea acestui spital, transformat de PSD Alba într-o zonă a intereselor politice.

Nu este treaba mea să comentez schimbarea managerului spitalului Câmpeni, dl. Călin Bodea, prezentat ca fiind un “mare specialist”. Care specialist? Miner? Sau din industria de apărare? Sau de secretar de stat sau consilier prefectural? “Specialist” în care dl Bodea a fost numit pe baza apartenenței la PSD, nicidecum a criteriilor profesionale?

Îi reamintesc domnului Călin Bodea că mi-a solicitat direct și prin intermediari sprijin pentru a rămâne în Consiliul de Administrație al CupruMin, unde a ajuns cu sprijinul PSD și l-am refuzat. Eu nu fac trocuri politice cu pesediști! Așa a apărut “avansarea” pentru spitalul Câmpeni a “marelui specialist” PSD.

Înțeleg supărarea și frustrarea unor politicieni roșii, care s-au obișnuit să facă doar angajări pe bandă rulantă pe baza carnetului de partid, și vorbesc gurile rele, și cu contribuții financiare, dar joaca s-a terminat tovarăși! Sănătatea nu are culoare politică, așa cum ați făcut voi, politizând totul.

Prioritatea noastră, a celor din PNL, rămâne lupta împotriva epidemiei de COVID și vom susține spitalul din Câmpeni, cu tot ce este necesar pentru a trece peste acest moment dificil.

Ca parlamentar de Alba, voi susține noua conducere astfel încât să aibă un partener puternic in Ministerul Sănătății, astfel încât moții să beneficieze de cele mai bune condiții!”, arată deputatul Florin Roman în comunicatul de presă.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

BACALAUREAT 2020: Baremele pentru testele de pregătire din setul 7. Repere de notare la examen pentru liceeni

Publicat

examen

Au fost publicate baremele pentru setul 7 de teste de antrenament la Bacalaureat 2020. Liceenii își pot evalua cum au rezolvat subiectele din modelele de teste pe discipline.

Ministerul Educației recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

Vezi și celelalte teste publicate până acum de minister: BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Detalii despre examen, pentru elevii de clasa a XII-a

Ministerul a făcut publice regulile pentru examenul din acest an și calendarul actualizat.

Vezi BACALAUREAT 2020: REGULI oficiale pentru candidați, calendar actualizat și organizarea centrelor de examen

BACALAUREAT 2020, BAREME teste de antrenament (modele de subiecte), setul 7:

Bareme Teste BACALAUREAT 2020  – Limba și literatura ROMÂNĂ

Real tehnologic: Barem Testul 19 Română

Uman: Barem Testul 19 Română

Bareme Teste BACALAUREAT 2020  – MATEMATICĂ

Matematică – Informatică: Barem Testul 19 Matematică

Matematică – Științele Naturii: Barem Testul 19 Matematică

Matematică – Tehnologic: Barem Testul 19 Matematică

Matematică – Pedagogic: Barem Testul 19 Matematică

ISTORIE

Bareme Teste BACALAUREAT 2020  – ISTORIE: Barem Testul 19 Istorie

ANATOMIE

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Blandiana, cercetat pentru un furt la Zlatna. A ”cules” jgheaburi metalice de pe terenul unui cetățean

Publicat

politie

Un bărbat din comuna Blandiana este cercetat de polițiști după ce ar fi sustras mai multe bunuri de pe proprietatea unui bărbat din Zlatna. Prejudiciul a fost recuperat, spun polițiștii.

Poliţiştii din Zlatna l-au identificat pe un bărbat de 43 de ani, din comuna Blandiana, ca persoană bănuită de comiterea unui furt.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în la începutul lunii mai 2020, ar fi sustras de pe un teren din localitatea Galați, proprietatea unui bărbat de 72 de ani, mai multe jgheaburi metalice a căror valoare a fost evaluată de păgubit la 5.000 de lei.

Bunurile au fost recuperate și restituite păgubitului, iar față de persoana bănuită de furt, cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracțioale.

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

Tânăr din Câmpeni, reținut pentru înșelăciune. Le-a promis păgubiților tot ce doreau aceștia, dar nu a rezolvat nimic

Publicat

Un tânăr din Câmpeni, cercetat pentru fapte de înșelăciune, a fost reținut de polițiști. Oamenii legii spun că le-a promis unor cetățeni cazări la prețuri avantajoase, achiziționarea de bunuri ieftine și înscrierea la cursurile unor școli de șoferi.

La data de 28 mai 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Câmpeni au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un tânăr de 29 de ani, din Câmpeni, care este cercetat pentru înșelăciune, fapte prin care a cauzat unui număr de 6 persoane un prejudiciu de peste 21.000 de lei.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în perioada 2019 – 2020, ar fi determinat victimele să-i dea diverse sume de bani în schimbul promisiunilor de le închiria spații turistice, a-i înscrie la școli de șoferi sau a intermedia achiziționarea unor bunuri la prețuri avantajoase.

În cursul zilei de ieri, 28 mai, polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul tânărului, de unde au ridicat mijloace de probă, care urmează să fie folosite în cadrul anchetei penale.

Urmează ca azi, 29 mai, persoana reținută să fie prezentată în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Baremele de corectare pentru setul 7 de teste de pregătire pentru elevii din clasa a VIII-a

Publicat

examen

Au fost publicate baremele pentru setul 7 de teste de pregătire pentru elevii de clasa a VIII-a.

Testele și baremele de corectare sunt elaborate de specialiștii CNPEE în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

Ministerul recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

BAREME teste de antrenament pentru clasa a VIII-a, Evaluare Națională 2020 – setul 7:

Limba și literatura ROMÂNĂ

Barem Test 31 Română

Barem Test 32 Română

Barem Test 33 Română

Barem Test 34 Română

Barem Test 35 Română

MATEMATICĂ

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate