Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FNSA: Greva generală din administraţie, care trebuia să înceapă marţi, a fost suspendată

Publicat

greva generala Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) a anunțat suspendarea grevei generale din administrație care urma să fie declanșata marți, pe termen nelimitat, ca urmare a unor negocieri purtate la sfârșitul săptămânii cu vicepremierul Vasile Dincu.

Potrivit unui comunicat al FNSA transmis, luni, în cazul în care angajamentele Guvernului, precum și termenele de soluționare ale acestora nu vor fi respectate, FNSA va relua acțiunile de protest.

„Urmare a întâlnirilor de lucru de sâmbăta și duminica dintre Valer Suciu, președinte FNSA, și Vasile Dincu, vicepremier, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, au fost convenite mai multe lucruri, astfel încât FNSA suspendă greva generală pe perioada nedeterminată programată a fi declanșată începând cu 19 iulie. În cazul în care angajamentele Guvernului României din acest acord, precum și termenele de soluționare ale acestora nu vor fi respectate, FNSA va relua acțiunile de protest”, se arată în comunicat.

Potrivit sindicaliștilor Guvernul va discuta cu Ministerul Finanțelor Publice ca norma de hrană să fie acordată în limita bugetelor iar voucherele de vacanță în funcție de performanță, potrivit Mediafax.

„FNSA va sprijini Guvernul pentru colectarea datelor privind salariile ce vor fi plătite începând cu data de 1 august în unitățile administrativ-teritoriale și vor fi înregistrate în registrul public de evidență, ca urmare a aplicării prevederilor OUG nr. 20/2016. Cu privire la acordarea normei de hrană și a voucherelor de vacanță pentru toți salariații din administrația publică locală, Guvernul va iniția discutiile cu Ministerul Finanțelor Publice pe baza următoarelor principii: norma de hrană să se acorde tuturor salariatilor din administrația publică locală, în limita bugetelor aprobate, iar acordarea voucherelelor de vacanță să fie condiționată de îndeplinirea unor criterii de performanță”, scriu sindicaliștii FNSA.

FNSA a organizat până acum o grevă de o oră și una de o zi având mai multe revendicări, printre care acordarea normei de hrană și a voucherelor de vacanță, precum și o creștere a salariilor cu 25 la sută.

VEZI:  FOTO: GREVĂ generală la primărie. Au participat sute de funcţionari din Alba Iulia, Sebeş şi Cugir. Ce spun cetăţenii

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax