Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Focarul de la centrul pentru persoane cu dizabilități Gârbova: 37 de beneficiari și 6 angajați pozitivi. Precizări DGASPC

protectia copilului

Publicat

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba transmite precizări despre focarul COVID depistat la Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilităţi Gârbova, aflat în subordinea instituției. Potrivit sursei citate, în urma procedurii de testare a salariaților și a beneficiarilor din cadrul centrului, rezultatul privind infectarea cu noul coronavirus a fost pozitiv pentru 43 de persoane (6 angajați și 37 beneficiari).

”Starea de sănătate a beneficiarilor este bună, până în prezent au fost internați în unități sanitare doi beneficiari. La nivelul unității rezidențiale, monitorizarea nivelului saturației de oxigen din sânge și a temperaturii  beneficiarilor este asigurată de către medicul centrului și asistentele medicale.  De asemenea, este menținută legătură permanentă cu un medic infecționist și medicul de familie, în vederea stabilirii schemei de tratament adaptată fiecărui beneficiar.

Beneficiarii negativi au fost izolați într-o zonă separată de cei pozitivi, în funcție de complexitatea afecțiunilor medicale. Starea lor de sănătate este monitorizată permanent de personalul din cadrul serviciului social”, transmite DGASPC.

Potrivit sursei citate, activitatea personalului din cadrul centrului a fost organizată în așa fel încât să se limiteze la maximum interacțiunea dintre beneficiari, dar și între personalul aflat de serviciu.

Se derulează permanent acțiuni de igienizare și dezinfectare a spațiilor și a obiectelor, sunt asigurate stocurile de materiale și echipamente de protecție și se aplică toate dispozițiile și recomandările Direcției de Sănătate Publică Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate