Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOCARUL de la firma din Sebeș: Alte 20 de infectări confirmate de DSP Alba. Este vorba despre angajați și apropiați ai acestora

Publicat

Alte 20 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost descoperite la Sebeș. Este vorba despre 14 angajați ai fabricii de înghețată și de alte 6 persoane, apropiați ai acestora. 

Reamintim că duminică, 27 din 64 de angajați testați de la producătorul de înghețată Alpin 57 Lux erau confirmați pozitivi, iar alte 200 de teste erau în prelucrare.

Citește și DSP Alba: NU se pune problema instituirii carantinei la Sebeș. Cazurile descoperite sunt dispersate în mai multe localități

Precizările DSP Alba, legate de caz:

”DSP Alba face eforturi deosebite pentru limitarea și stingerea focarului de COVID 19 de la operatorul economic unde au fost identificate până acum 47 de persoane pozitive (27 în data 24 mai și 20 în data de 25 mai), fiind vorba despre angajați și membri ai familiilor acestora. În cazul celor pozitivi formele de boală sunt ușoare și medii, o parte dintre ei fiind simptomatici.

Testările continuă și azi, aceasta fiind cea mai complexă anchetă epidemiologică derulată de specialiștii DSP Alba de la începutul pandemiei și până acum, întrucât include zeci de persoane cu legătură epidemiologică între ele.

În cadrul anchetei au fost realizate până în prezent peste 400 de teste prin metoda individuală, DSP Alba intervenind în week-end cu circa 8 echipe totalizând peste 20 de angajați, la care se adaugă și cei din laborator – în jur de 10 oameni.

Cazurile pozitive depistate în cadrul acestei anchete epidemiologice sunt din mai multe localități din județ iar la această oră nu se pune problema carantinării nici uneia dintre ele. Toate persoanele depistate pozitiv vor fi internate în unități specializate din județul Alba, pentru supraveghere și tratament.

”Depistarea din timp a cazurilor pozitive și izolarea acestora reprezintă pași siguri în vederea stingerii grabnice a focarului, precum și pentru scăderea de la o zi la alta a numărului persoanelor infectate.

Asigurăm populația județului că DSP Alba a intervenit prompt și a luat toate măsurile care se impun. De asemenea, DSP Alba dorește să reamintească faptul că virusul nu se transmite prin intermediul alimentelor însă o igienă necorespunzătoare și nerepectarea măsurilor de distanțare socială pot duce la răspândirea lui.

De asemenea, rugăm populația să nu se panicheze și să se informeze numai din surse autorizate”, Alexandru SINEA, director executiv DSP Alba.

Ce s-a întâmplat la firma din Sebeș

Duminică, 27 din 64 de angajați testați de la producătorul de înghețată Alpin 57 Lux au fost confirmați ca fiind infectai cu noul coronavirus, iar alte 200 de teste erau în prelucrare.

DSP Alba a precizat la momentul respectiv că este vorba despre persoane din mai multe localități, contacți ai cazurilor confirmate recent, cu legătură epidemiologică între ei.

Au fost demarate anchete epidemiologice și de inspecție sanitară, firma a fost amendată cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare, iar activitatea a fost oprită temporar pentru dezinfecție și igienizare generală, dar și pentru finalizarea verificărilor.

”Specialiștii epidemiologi au stabilit ca principala cauză a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens”, potrivit DSP Alba.

Focarul de la firma din Sebeș a urcat numărul cazurilor noi raportate într-o zi la 30, cel mai mare de la începutul epidemiei de COVID-19 în județ.

Pacienții confirmați recent cu Sars-Cov-2 au fost internați în spitale din județul Alba.

Citește și: Primarul Dorin Nistor: Am cerut ca persoanele testate pozitiv cu COVID-19 asimptomatice din municipiu să fie internate la Sebeș

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rusinea

    miercuri, 27.05.2020 at 06:57

    Industrie alimentara si nu au luat toate masurile de siguranta ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax