Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Formular nou pentru impozitarea pe baza normelor de venit din activităţi agricole. Termen limită pentru depunere, 25 mai

Publicat

Ordinul ANAF privind modificarea formularelor pentru impozitarea veniturilor din mai multe categorii de activităţi agricole a fost publicat în Monitorul Oficial. Modelul declaraţiei 221 cuprinde mai multe detalii pentru activităţile supuse impozitării.

Este vorba despre activităţi de cultivare a cerealelor, a cartofului, a legumelor de câmp sau creşterea vacilor, oilor, caprelor etc.

Persoanele fizice care se încadrează în aceste categorii trebuie să depună până în data de 26 mai inclusiv declaraţia 221 cu normele de venit.

Citeşte şi CALENDARUL obligaţiilor fiscale pe luna APRILIE 2014: Termene de depunere la Fisc pentru declarațiile de mențiuni, situații, formulare și plăți

Potrivit ANAF, Declaraţia 221 se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, în mod individual, venituri impozabile din România, din activităţi agricole pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit, provenind din: a) cultivarea produselor agricole vegetale; b)  exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea; c) creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Declaraţia se depune astfel:

1. În situaţia în care activitatea se desfăşoară în mod individual, declaraţia se completează în două exemplare:

– originalul se depune la:

a) organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;

b) organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit, pentru ceilalţi contribuabili persoane fizice

– copia se păstrează de către contribuabil sau de împuternicitul/curatorul acestuia.

2 În situaţia în care activitatea se desfăşoară în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică: declaraţia se completează în două exemplare:

– originalul se depune la organul fiscal la care asocierea este luată în evidenţă fiscală;

– copia se păstrează la domiciliul fiscal al asocierii, împreună cu celelalte documente privind activitatea acesteia.

Este al doilea an în care sunt supuse impozitării veniturile din aceste activităţi agricole, prin determinarea impozitului în baza normelor de venit.

Noul model de formular prezintă în detaliu categoriile de activităţi agricole supuse impozitării şi bazele impozabile în funcţie de localitatea în care se realizeaza venitul. Impozitul este calculat de autoritatea fiscală şi se poate plăti în două rate egale, până pe data de 25 octombrie, respectiv 15 decembrie.

Vezi model Declaratia 221_2014

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax