Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Fost student palestinian al universității din Alba Iulia, adept al organizației teroriste Hamas. Expulzat din țară la cererea SRI

Publicat

Un fost student palestinian al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 10 ani și propus pentru expulzare, fiind adeptul organizației teroriste Hamas. 

Este vorba despre M.M. Abumuaileq, care a studiat Limba Română în 2021, la universitatea din Alba Iulia, iar apoi a devenit student al universității din Brașov.

Ofițerii SRI au strâns informații care să ducă la convingerea că fostul student din Alba Iulia se afla într-un amplu proces de autoradicalizare teroristă față de ideologia grupării Hamas și că, mai mult de atât, ar fi existat suspiciunea rezonabilă că ar intenționa să execute activități teroriste în favoarea Teritoriilor Autonome Palestiniene. 

SRI a cerut ca acesta să nu mai intre în țară pentru o perioadă de 15 ani, dar instanța a admis doar o perioadă de 10 ani.

Propunerea de declarare indezirabilă și expulzare din țară venită la solicitarea SRI a fost analizată de magistrații instanței superioare, Curtea de Apel București.

CITEȘTE ȘI: Reacția fostului student palestinian al Universității din Alba Iulia, când a aflat că va fi expulzat: Vor să îmi distrugă viitorul

Procesul a început în 10 martie 2023, iar în 5 aprilie magistrații au admis cererea Serviciului Român de Informații.

Recent, motivarea instanței a devenit publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Cererea SRI

Potrivit motivării instanței, ”în data de 2 martie 2023, Serviciul Român de Informaţii – U.M. 0198 a propus Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti sesizarea instanţei competente pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii declarării ca indezirabil, pe o perioadă de 15 ani, a numitului M.M. Abumuaileq, cetăţean palestinian”, se arată în documentul citat.

”Din examinarea documentelor clasificate secret de stat de nivel Strict Secret, ce au fost puse la dispoziţie de către Serviciul Român de Informaţii – U.M. 0198 Bucureşti, autoritate cu competenţe în domeniul securităţii naţionale, a rezultat că numitul M.M. Abumuaileq, cetăţean palestinian, se află într-un stadiu avansat al procesului de (auto)radicalizare, a desfăşurat, desfăşoară şi există indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că intenţionează să desfăşoare activităţi subversive în favoarea unor organizaţii teroriste active în Teritoriile Autonome Palestiniene, (…).

Legăturile cu organizația Hamas

Mai exact, ”studentul este adept al ideologiei radicale promovate de organizaţia teroristă Hamas şi se află într-un stadiu avansat de radicalizare, precum şi că are înclinaţii spre violenţă cu valenţe teroriste împotriva evreilor şi israelienilor, fiind influenţat de evenimentele securitare din Teritoriile Autonome Palestiniene.

  • 1) executarea unui atac terorist în România;
  • 2) atragerea de noi adepţi la cauza palestiniană prin utilizarea violenţei, vizând radicalizarea altor palestinieni prezenţi în România.

Ca urmare, se apreciază că activităţile derulate de numitul M.M. Abumuaileq sunt elemente generatoare de ameninţări la adresa securităţii naţionale pe profil antiterorist, iar profilul psihocomportamental şi de risc al acestuia este potenţat de actuala situaţie de securitate din mai multe țări”, se mai precizează în documentul consultat de reporterul alba24.ro.

”În ceea ce priveşte statutul juridic pe teritoriul României a numitului M.M. Abumuaileq, cetăţean palestinian, reclamantul precizează că acesta a accesat teritoriul naţional în cursul anului 2021 în baza unei vize de studii la Universitatea <1 Decembrie 1918> din Alba Iulia, unde a efectuat anul pregătitor de limba română.

Ulterior, şi-a continuat studiile la Universitatea „Transilvania” din Brașov, specializarea inginerie mecanică, unde locuieşte şi în prezent”, au menționat judecătorii instanței superioare în timpul procesului.

Ce au decis magistrații Curții de Apel București

”Solutia pe scurt: Admite sesizarea. Declară ca indezirabil pe teritoriul României pe pârâtul M.M. Abumuaileq, cetăţean palestinian, născut la data de 23.04.2001 în Deir Albalah, cu reşedinţa în Braşov pentru o perioadă de 10 ani, pentru raţiuni de securitate naţională”, se arată în motivarea pe scurt a Curții de Apel București, instanță care a admis cererea Seriviciului Român de Informații.

Decizia a fost cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti, însă momentan pe portalul instanțelor de judecată nu există un apel făcut în acest sens.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    joi, 27.04.2023 at 10:41

    În sfârşit văd şi eu o activitate specifică SRI,nu vânarea politicienilor şi întocmirea de dosare celor incomozi lor, şi care le strică ploile.

  2. Silviu

    joi, 27.04.2023 at 13:05

    Îl cunosc personal pe studentul respectiv. Nu cred că are nicio legătură cu Hamas. Afirmația că face parte dintr-o organizație teroristă este exagerată. El nu are nicio treabă cu așa ceva. Despre comportament violent nici nu poate fi vorba, fiind un student liniștit, cu zâmbetul pe buze. Nu a promovat credința musulmană și nu și-a exprimat convingerile religioase. La Alba Iulia sosesc mulți studenți deschiși, care vin să studieze și care nu și-au format încă o opinie religioasă absolută.
    Studentul a stat aproape un an, dar învățat limba română mai repede decât oricare student străin pe care l-am văzut. A continuat în Brașov, s-a angajat și în fabrică, s-a integrat repede în România care lui îi plăcea, deși și-a lăsat familia acasă (fâșia Gaza). El voia să-și croiască un viitor liniștit, departe de polemici religioase și lupte de stradă. Pe viitor ar fi putut să-și ajute familia, care se trage din neam de beduini liniștiți, nu din fanatici religioși.
    Și voiam să precizez aceste aspecte, ca să nu se înțeleagă că Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia nu-și cunoaște studenții și acceptă extremiști religioși. Pentru UAB convingerile religioase sunt personale și nu sunt un criteriu de selecție pentru candidații înscriși pentru mediul universitar, dar sub nicio formă n-ar aproba un comportament necivilizat, agresiv și cu atât mai mult, unul extremist (comportament pe care studentul respectiv nu l-a avut niciodată la Alba Iulia).
    Aceasta este opinia mea personală și nu vorbesc în numele universității. Cred că studentul ar fi putut să demonstreze că este nevinovat, dar el a ales să părăsească țara, neavând resurse pentru asta și probabil fiind dezamăgit de situația în care a fost pus. Acum cred că nu mai vrea să audă de România nici la știri…

  3. Oma

    joi, 27.04.2023 at 16:36

    Este regretabil să spunem că statul român l-a tratat pe studentul Walid Palestinianul cu rasism, acuzându-l de acuzații nefondate și false, nedreptățindu-l și distrugându-i viitorul.
    Îl cunoaștem foarte bine, nu este afiliat Hamas sau vreo organizație.
    Nu are un comportament agresiv si a invatat rapid limba romana in scurt timp.Este un student in cautarea unui viitor mai bun decat orasul Gaza devastat de razboi si s-a angajat part-time in fabrica orasului Brasov. Regretăm însă profund ceea ce i-a făcut guvernul român acestui student, acesta fiind nevinovat de aceste acuzații, iar aceste probe secrete sunt pure suspiciuni și acuzații false.Ne întrebăm cum pretinde statul român că este un stat al drepturilor omului? Și acuză studentul și da în judecată cu probe secrete.

  4. Oma

    joi, 27.04.2023 at 16:57

    Studentul, Walid, nu a părăsit pământurile românești decât după ce a fost arestat în incinta reședinței studențești din orașul Brașov și reținut timp de trei zile, fiind nevoit să părăsească țara și i-a cerut să verifice aceste documente. Poliția i-a spus că va zbura pe aeroportul Ramon din Israel, pentru a-l amenința să părăsească țara. Refuz să mă întorc în orașul Gaza, unde nu există securitate și ești adesea expus la război. Poliția română i-a dat un bilet de avion așa că a plecat într-o țară de pe continentul Africa unde viața este foarte grea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax