Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Reacția fostului student palestinian al Universității din Alba Iulia, când a aflat că va fi expulzat: Vor să îmi distrugă viitorul

Publicat

sri

Fostul student  palestinian al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia care a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 10 ani, a fost expulzat deja din România.

Informația a fost confirmată pentru alba24.ro, de reporterii ziarului din Brașov, Biz Brașov.  

SRI a strâns informații că acesta era simpatizant al grupării teroriste Hamas și se afla într-o stare avansată de auto radicalizare. 

După ce a studiat Limba Română în anul pregătitor, la Alba Iulia, acesta a mers să studieze ingineria civilă la Universitatea Transilvania din Brașov. 

Reporterii din Brașov au vorbit cu M.M. Abumuaileq, când acesta a aflat că pe numele său a fost deschis un proces la Curtea de Apel București, proces care viza declararea sa ca și persoană indezirabilă.

Studentul din Palestina a mers în redacție la ziarul din Brașov și și-a expus punctul de vedere. Reporterii au publicat un articol în data de 21 martie 2023.

CITEȘTE ȘI: Fost student palestinian al universității din Alba Iulia, adept al organizației teroriste Hamas. Expulzat din țară la cererea SRI

O lună mai târziu, Curtea de Apel București a admis cererea SRI, pentru ca acesta să fie expulzat, și din câte se pare studentul nu a făcut apel la sentință.

Ce a declarat studentul palestinian pentru reporterii ziarului din Brașov

M.M. Abumuaileq se angajase la o fabrică unde lucra part time. Originar era din Fâșia Gaza, o locație greu încercată de războaie și sărăcie.

”Vreau să învăț, să știu de toate când termin facultatea, doar că România nu mă lasă să rămân aici”, a declarat pentru Biz Brașov Abumuaileq.

Încă din primele lui zile de acomodare într-unul dintre căminele Universității Transilvania, Walid își amintește despre comportamentul răutăcios al administratorului, au notat reporterii.

„Era vizibil că nu mă place. Mi-a spus așa pe un ton mai ciudat unde să îmi pun valiza, iar apoi, de-a lungul timpului, indiferent ce am încercat să fac nu am fost pe placul lui”, a povestit pentru Biz Brașov, Abumuaileq.

„Mă simt nedreptățit. Statul român vrea să îmi distrugă viitorul și nu vreau să mă întorc în țara mea unde este război. După ce am plecat de acolo, nu am mai ținut legătura cu cetățeni palestinieni, ci doar cu familia mea, care nu este implicată în nici un act de terorism.

Nu sunt membru Hamas, nici părinții mei, nici cei șase frați nu au legătură cu această organizație teroristă. Eu cred că vor să-mi distrugă viața doar pentru că sunt palestian”, a mai precizat pentru Biz Brașov Abumuaileq.

Propunerea de declarare indezirabilă și expulzare din țară venită la solicitarea SRI a fost analizată de magistrații instanței superioare, Curtea de Apel București.

Procesul a început în 10 martie 2023, iar în 5 aprilie magistrații au admis cererea Serviciului Român de Informații.

Recent, motivarea instanței a devenit publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Cererea SRI
Potrivit motivării instanței, ”în data de 2 martie 2023, Serviciul Român de Informaţii – U.M. 0198 a propus Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti sesizarea instanţei competente pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii declarării ca indezirabil, pe o perioadă de 15 ani, a numitului M.M. Abumuaileq, cetăţean palestinian”, se arată în documentul citat.

”Din examinarea documentelor clasificate secret de stat de nivel Strict Secret, ce au fost puse la dispoziţie de către Serviciul Român de Informaţii – U.M. 0198 Bucureşti, autoritate cu competenţe în domeniul securităţii naţionale, a rezultat că numitul M.M. Abumuaileq, cetăţean palestinian, se află într-un stadiu avansat al procesului de (auto)radicalizare, a desfăşurat, desfăşoară şi există indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că intenţionează să desfăşoare activităţi subversive în favoarea unor organizaţii teroriste active în Teritoriile Autonome Palestiniene, (…).

Legăturile cu organizația Hamas

Mai exact, ”studentul este adept al ideologiei radicale promovate de organizaţia teroristă Hamas şi se află într-un stadiu avansat de radicalizare, precum şi că are înclinaţii spre violenţă cu valenţe teroriste împotriva evreilor şi israelienilor, fiind influenţat de evenimentele securitare din Teritoriile Autonome Palestiniene.

1) executarea unui atac terorist în România;
2) atragerea de noi adepţi la cauza palestiniană prin utilizarea violenţei, vizând radicalizarea altor palestinieni prezenţi în România.
Ca urmare, se apreciază că activităţile derulate de numitul M.M. Abumuaileq sunt elemente generatoare de ameninţări la adresa securităţii naţionale pe profil antiterorist, iar profilul psihocomportamental şi de risc al acestuia este potenţat de actuala situaţie de securitate din mai multe țări”, se mai precizează în documentul consultat de reporterul alba24.ro.

”În ceea ce priveşte statutul juridic pe teritoriul României a numitului M.M. Abumuaileq, cetăţean palestinian, reclamantul precizează că acesta a accesat teritoriul naţional în cursul anului 2021 în baza unei vize de studii la Universitatea <1 Decembrie 1918> din Alba Iulia, unde a efectuat anul pregătitor de limba română”, se arată în documentul citat.

Ce au decis magistrații Curții de Apel București

”Solutia pe scurt: Admite sesizarea. Declară ca indezirabil pe teritoriul României pe pârâtul M.M. Abumuaileq, cetăţean palestinian, născut la data de 23.04.2001 în Deir Albalah, cu reşedinţa în Braşov pentru o perioadă de 10 ani, pentru raţiuni de securitate naţională”, se arată în motivarea pe scurt a Curții de Apel București, instanță care a admis cererea Seriviciului Român de Informații.

Ce este organizația teroristă Hamas

Hamas este o organizație paramilitară palestiniană islamistă. Scopul său declarat este cucerirea teritoriilor aflate în prezent în cadrul statului Israel, Cisiordania și Fâșia Gaza.

Uniunea Europeană, Canada, Statele Unite și Israel consideră Hamas un grup terorist al cărui atacuri îndreptate preferențial contra populației civile și alte abuzuri privind drepturile omului, au fost condamnate de Națiunile Unite și Organizația pentru protecția Drepturilor Omului.

La alegerile din 2006, Hamas a înfrânt electoral și fizic rivalii din Fatahul autorităților palestiniene prin lupte armate și asasinate și a cucerit stăpânirea Fâșiei Gaza și separarea ei politică și economică de Autonomia Palestineană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax