Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Fost subprefect de Alba cu probleme la diploma de licență, exclus din USR PLUS. Între timp a devenit consilier județean

Publicat

Fostul subprefect de Alba, Viorel Rașcovici care a demisionat din funcție, din cauza unor probleme legate de diploma de licență, a fost exclus din USR PLUS. 

Benimanim Todosiu, președintele formațiunii la nivel județean a declarat pentru alba24.ro, că Rașcovici a fost exclus din partid din cauza prejudiciilor de imagine pe care le-a adus în urma scandalului legat de diploma sa. 

Despre diploma de licență, Beniamin Todosiu a precizat pentru alba24.ro că Rașcovici a prezentat în cadrul partidului: ”un document de la Ministerul Educației care spune clar că diploma nu este valabilă și nu este recunoscută de Ministerul Educației.”

Rașscovici a fost exclus din partid pe 10 septembrie a mai declarat Todosiu.

Situația este una inedită, deoarece Rașcovici a fost numit consilier județean din partea USR PLUS. Luni urmează ca partidul să informeze Consiliul Județean Alba de retragerea sprijinului politic.

De asemenea, Rașcovici și-a pierdut și funcția de președinte USR Cergău.

Mai multe voci din interiorul partidului au spus că toți se așteptau ca Rașcovici să își dea demisia de onoare, fapt care nu s-a întâmplat.

Mai mult de atât, Rașcovici a apelat la instanțele de judecată din Alba pentru a deveni consilier județean. După ce conducerea partidului nu i-a eliberat adeverința care atesta că este membru, Curtea de Apel Alba Iulia a solicitat eliberarea documentului, deoarece Rașcovici a putut face dovada că încă era membru de partid.

Cum a ajuns Rașcovici în atenția publică

USR PLUS Alba l-a propus pe Viorel Rașcovici la sfârșitul lunii februarie pentru funcția de subprefect, din poziția de președinte al USR Cergău.

Este fost polițist în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba, unde a ocupat funcții precum agent șef principal în cadrul Secției nr.5 Poliţie Rurală Blaj și organ de cercetare penală al poliției judiciare, în perioada 2005 – 2016.

La scurt timp după propunere au apărut și primele informații legate de diploma de licență.

CITEȘTE ȘI: Viorel Rașcovici, numit subprefect de Alba din partea USR. Guvernul a ignorat neclaritățile din CV-ul acestuia

Mai exact, Viorel Rașcovici, și-a trecut în CV că a urmat studii superioare la o universitate aflată la momentul respectiv în centrul unui scandal cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Potrivit CV-ului, este vorba despre ”Universitatea Internațională Deschisă Tehnoeconomie și Cooperare Româno-Americană din București, Facultatea de Drept, Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridico-Economică, domeniul fundamental științe juridice”.

CITEȘTE ȘI: Probleme în CV-ul subprefectului propus de USR în Alba. Rașcovici, fost polițist, a absolvit o ”universitate” închisă de ANPC

Politicianul (fost polițist) a scris că a urmat aceste cursuri între 2001 și 2005, doar că, în perioada respectivă, „instituția de învățământ” avea probleme serioase cu legea, fiind chiar închisă.

Potrivit unui comunicat al ANPC, universitatea practica o ”publicitate înșelătoare” și oferea servicii neautorizate de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului.

”Am fost de bună credință mergând la acea facultate. Universitatea nu a fost închisă niciodată, am susținut examenele, existau profesori, nu am avut cunoștință de așa ceva. Funcționează și în prezent”, a spus Viorel Rașcovici.

CITEȘTE ȘI: Subprefectul de Alba, Viorel Rașcovici, DEMISIONEAZĂ din funcție. Și-a anunțat colegii de partid pe grupul de comunicare

Acesta a adăugat că diploma obținută la instituția respectivă de învățământ i-a fost recunoscută de Ministerul Afacerilor Interne și i-a fost acceptată la Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a urmat un curs post-universitar.

Lucrurile s-au precipitat brusc după ce reprezentanții Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca au admis într-un răspuns pentru Alba24 că studiile post-universitare pe care actualul subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, spune că le-a urmat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, ar putea să nu aibă la bază o diplomă de licență valabilă.

Reprezentanții universității spun că acest lucru a rezultat din ”verificările preliminare” și că au solicitat clarificări de la Ministerul Educației.

De asemenea, aceștia spun că vor ”proceda imediat la efectuarea demersurilor permise de lege”, după primirea răspunsului.

Cum a obținut în instanță adeverința de membru de partid

Rașcovici a trebuit să apeleze la instanță pentru a putea fi validat în funcția de consilier județean.

Motivul pentru care a ajuns la proces este unul simplu: USR PLUS nu voia să îi elibereze lui Rașcovici, în timp util, adeverința care atesta că este membru.

Iar motivul pentru care USR nu voia să îi elibereze adeverința este că Rașcovici a adus prejudicii de imagine partidului, după scandalul legat de studiile sale de licență, scandal în urma căruia a și demisionat din funcția de subprefect.

Mai mult de atât, în instanță, Rașcovici a susținut „că este un abuz din partea președintelui USR Beniamin Todosiu, prin neeliberarea adeverinței de membru USR, fiind pus în situația de a-și pierde mandatul de ales consilier județean”, se arată în motivarea instanței.

În primă instanță, Tribunalul Alba a respins cererea Secretarului General al Județului Alba pentru numirea lui Rașcovici în funcția de consilier județean, deoarece lipsea adeverința care atesta că este membru de partid.

Rașcovici a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, unde magistrații au schimbat sentința.

CITEȘTE ȘI: Consilierul județean nedorit de USR PLUS Alba, Viorel Rașcovici, a depus jurământul. Cum a fost șicanat de conducerea partidului

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax