Connect with us
Publicitate

ABRUD

Fosta contabilă a CAR Teiuș Sucursala Abrud, condamnată. Povestea unui ”tun” de aproape 6 milioane de lei și 4700 de acte false

Publicat

4700 de înscrisuri false, 373 de contracte de împrumut realizate pe numele unor cetățeni și o pagubă de 5.845.500 lei, în dauna Casei de Ajutor Reciproc Teiuş – Sucursala Abrud: rezumatul unei mega delapidări realizată de fosta șefă a instituției, cercetată, acuzată și judecată pentru 617 acte de delapidare. 

Dosarul penal a început în anul 2017, în luna august, după ce la mijlocul lunii, pe reţelele de socializare, localnici din Abrud au sesizat că este vorba despre posibile credite false şi au făcut referire la reprezentanţi CAR Credit Teiuş, ce are sucursală şi la Abrud. Unii localnici spun că s-au trezit cu datorii, chiar dacă nu luaseră credit.

Citește și Fosta contabilă CAR Credit Teiuș care a delapidat peste 1 milion de euro, și-a aflat pedeapsa finală. Ce suma trebuie să restituie

În aceeași lună, oamenii legii din Alba au organizat trei percheziții domiciliare și în data de 25 august, Aneta D.  fost director al sucursalei din Aburd, a fost reținută pentru 24 de ore.

După patru ani de la percheziții, magistrații Tribunalului Alba au dat o primă condamnare în acest caz, în 3 septembrie 2021. La scurt timp, motivarea instanței a fost făcută public.

Potrivit motivării instanței, faptele femeii s-au întins pe o perioadă de aproape șapte ani, între anii 2010 – 2017. Femeia a deținut funcția de director al sucursalei din Abrud, dar și de contabil.

În timpul procesului, femeia a recunoscut că ”a întocmit în fals contracte de împrumut pe numele unor membri ai Casei de Ajutor Reciproc Credit Teiuș IFN și al altor persoane, precum și documente care au stat la baza încheierii contractelor în numele titularilor și giranților, respectiv: cereri de împrumut emise în numele titularilor, adeverințe de venit, contracte de cauțiune și angajamente de plată în numele titularilor contractelor și în numele giranților”, se arată în motivarea instanței.

Procurorii au stabilit că în cei șapte ani femeia ”și-a însușit suma totală de 5.845.500 lei, în baza a 373 de contracte de împrumut întocmite pe numele unor membri ai, Casei de Ajutor Reciproc Credit Teiuș IFN dar și al altor persoane, care erau angajate la societăți comerciale pentru care inculpata presta servicii de contabilitate, care au fost giranți pentru împrumuturile acordate sau persoane la care inculpata a avut acces la acte de identitate. Din suma de 5.845.500 lei, inculpata a restituit suma 2.116.284 lei, rămânănd nerecuperată suma de 3.729.216 lei”, se mai arată în motivarea instanței.

În urma perchezițiilor polițiștii au ridicat mai multe ștampile, chitanțe, tabele, sau grafice de plăți.

În total procurorii au probat și au trimis-o în judecată pe femeie pentru:

delapidare cu consecințe deosebit de grave, (în total 617 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată,  în total 4700 acte materiale).

Ce pedeapsă a primit

Pentru faptele sale aceasta a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității la spații verzi, la Primăria din Abrud sau din Câmpeni.

De asemenea femeia a fost obligată la plata a: 

sumei de 5.780.364,43 lei şi dobânda legală calculată de la data constatării prejudiciului si pană la plata efectivă a acestuia cu titlu de despăgubiri civile, în favoarea parţii civile CAR CREDIT TEIUŞ INF.

– Obligă inculpata în solidar cu partea responsabilă civilmente CAR CREDIT TEIUŞ INF la plata sumei de 264.387 lei (ce reprezintă fondul social depus la sucursala din Abrud a părţii responsabile civilmente ) si dobânda capitalizată practicată de partea responsabilă civilmente, calculată de la data de 14.12.2020 şi până la restituirea integrală a sumei, în favoarea părţii civile T .

– Obligă inculpata în solidar cu partea responsabilă civilmente CAR CREDIT TEIUŞ INF la plata sumei de 10.027 lei despăgubiri civile şi la 5.000 lei daune morale în favoarea părţii civile S .

– Obligă inculpata în solidar cu partea responsabilă civilmente CAR CREDIT TEIUŞ INF la plata sumei de 16.614 lei despăgubiri civile şi la 5.000 lei daune morale în favoarea părţii civile M.

– Obligă inculpata în solidar cu partea responsabilă civilmente CAR CREDIT TEIUŞ INF la plata sumei de 5.076 lei despăgubiri civile şi la 5.000 lei daune morale în favoarea părţii civile M.

Momentan decizia Tribunalului Alba nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la pronunțare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

AIUD

Un deținut al Penitenciarului Aiud a intrat în greva foamei, iar apoi a amenințat cu moartea un polițist. Cum s-a terminat totul

Publicat

aiud penitenciar

Un deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost trimis în judecată, recent, pentru ultraj, după ce a amenințat cu moartea un polițist de penitenciar. 

În data de 22 septembrie 2022, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. De asemenea, motivarea a fost făcută public fiind disponibilă pe rejust.ro.

”La data de 7 aprilie 2022 inculpatul a inițiat un protest constând în refuzul de a primi hrană, fiind nemulțumit de faptul că nu este declasificat din categoria deținuților vulnerabili.

Conform procedurilor în vigoare, acesta a fost audiat de directorul substituitor al unității.

La finalul audierii, în jurul orei 14.20, deținutul a renunțat la protest, adresând totodată injurii personalului de pe secția E2.

În timp ce suspectul era condus la cabinetul medical, pe scările unității de deținere, a amenințat-o pe persoana vătămată, spunându-i: lasă că mă eliberez și te omor, pe tot neamul eu ți-i omor, îți garantez!”, se arată în motivarea instanței.

Deținutul va fi judecat pentru ultraj de către magistrații Judecătoriei Aiud.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătății: 80 de milioane de euro din PNRR pentru spitale. Investiții în infrastructura de tratare a nou-născuților

Publicat

Peste 80 de milioane de euro au fost alocate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru investiții în infrastructura necesară tratării pacienților critici nou-născuți, a anunțat Ministerul Sănătății.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, 80.200.000 de euro au fost alocate pentru finanțarea unui număr de minim 25 spitele publice pentru:

  • creșterea capacității secțiilor/ compartimentelor de terapie intensivă nou născuți cu minim 124 de paturi, inclusiv infrastructura și echipamente
  • dotarea secțiilor de nou născuți existente cu echipamente medicale adecvate pentru minim 90 de paturi
  • construirea, amenajarea și dotarea a minim 8 centre de training care au ca scop formarea continuă a cadrelor medicale pentru tratarea nou născuților cu patologii grave
  • îmbunătățirea programului de screening

De asemenea, în cadrul acestei investiții vor fi achiziționate 12 unități mobile de terapie intensivă neonatală nivel III.

Platforma pentru depunerea dosarelor de finanțare va fi deschisă în 21 octombrie 2022, la ora 10.00, și se va închide în 3 martie 2023, la ora 16.00.

Termenul pentru implementarea proiectelor este 30 noiembrie 2024.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Blue Air anunță că nu va relua zborurile din 10 octombrie. Care este motivul

Publicat

Compania Blue Air a anunța că nu va putea respecta termenul de 10 octombrie pentru reluarea zborurilor. Aceasta este în discuții cu potențiali investitori, creditori și cu Guvernul României.

Blue Air anunță, într-un comunicat de presă, se află în prezent în discuții cu potențialii investitori, creditori și Guvernul României pentru a-și restructura profilul de capital, astfel încât să poată reîncepe operațiunile aeriene. Acest lucru nu se va putea realiza la termenul anunțat, însă, cel de 10 octombrie.

„Având în vedere, însă, complexitatea acestui proces, Blue Air nu este, din păcate, încă în măsură să reînceapă să zboare din data de 10 octombrie 2022. Blue Air va trasnmite un anunț imediat după finalizarea discuțiilor în curs cu privire la momentul la care estimează că flota sa va decola din nou”, se arată în comunicat.

Blue Air spune că va continua să depună eforturi pentru a minimiza întârzierile în vederea reluării operațiunilor.

Compania și-a anulat zborurile în 6 septembrie după ce Autoritatea Fondului de Mediu a pus sechestru pe conturi. Inițial, reprezentanții Blue Air au anunțat reluarea zborurilor din 12 septembrie, apoi au revenit și a spus că operațiunile vor putea fi reluate din 10 octombrie.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Premiul HORECA Women „The Rising Star – Hotel & Turism” a ajuns la Theodora Golf Club

Publicat

Alina Ștefan, Manager Resort Theodora Golf Club, a câștigat premiul HORECA Women „The Rising Star – Hotel & Turism.

HORECA Women Awards Gala, primul eveniment din România care aduce în lumina reflectoarelor leadership-ul feminin din industria ospitalității, desfășurat în 29 septembrie, la București, a celebrat și onorat excelența, premiind femeiledin domeniu care s-au remarcat, demonstrându-și potențialul.

Cei 15 membri ai juriului au remarcat pasiunea Alinei Ștefan pentru lucrul bine făcut, care se oglindește în tot ceea ce echipa Theodora Golf Club realizează zi de zi și au recunoscut implicarea și dedicarea ei prin oferirea acestui trofeu.

„Sunt fericită și onorată de această recunoaștere a lucrului bine făcut zi de zi, de întreaga echipă pe care o coordonez la Theodora Golf Club. Împreună, anticipăm nevoile și dorințele oaspeților noștri și contribuim la creșterea resortului an de an. Bucuria este cu atât mai mare cu cât luna viitoare vom aniversa 5 ani de la deschiderea resortului. Mulțumesc echipei mele și felicit toate finalistele acestei competiții, atât de importante pentru industria ospitalității”, spune Alina Ștefan, Manager Resort.

Alina Ștefan coordonează din 2020 activitatea celui mai mare resort de golf din România, asigurând, alături de cei 65 de membri ai echipei sale, promisiunea Theodora Golf Club de a oferi oaspeților săi o experiență excepțională, memorabilă, inspirată din eleganța și noblețea acestui sport de elită.

Theodora Golf Club aniversează 5 ani de la inaugurare

Anul acesta Theodora Golf Club, aniversează 5 ani de la inaugurare, marcând momentul cu o comunicare specială și cu multe surprize pentru oaspeți. În afara competițiilor de golf găzduite, Theodora Golf Club este locul perfect pentru relaxare, evenimente private sau corporate (team-buildinguri, întâlniri de afaceri), pentru un prânz sau o cină deosebite. Vilelepremium care răsfață cu spații generoase, facilitățile deosebite pentru evenimente, restaurantul și terasa The View, meniul savuros și ospitalitatea impecabilă a echipei impresionează toți oaspeții.

created by dji camera

Și familiile cu copii se pot bucura de un sejur magic la Theodora Golf Club care are un loc de joacă special amenajat, biciclete pentru copii și multe alte facilități pentru cei mici. În plus, instructorii resortului au dezvoltat Snag Golf – un program special pentru copii, o metodă frumoasă și activă de petrecere a timpului liber prin sport și joacă. S.N.A.G (Start New at Golf) este un program eficient și amuzant, ce se desfășoară în deplină siguranță (cu mingi asemănătoare cu cele de tenis, cu arici și crose din plastic, ușoare), dedicat în special juniorilor cu vârste cuprinse între 4-10 ani.

Alte distincții pentru resort

Resortul Theodora Golf Club Whole in One. Golf & More este de două ori câștigător al distincției BEST GOLF HOTEL decernată de International Hospitality Awards. Anul acesta, resortul a primit distincția Booking.com Traveller Review Award 2022, înregistrând 9,4 puncte din 10 posibile.

HorecaWomen Awards Gala, organizată de TrendsHRB, acordă 14 categorii de premii care recompensează lidership-ul feminin din industria ospitalității, în baza a cinci criterii care iau în considerare pregătirea și experiența profesională, performanța și aportul la dezvoltarea afacerii și a sectorului, influența și implicarea în proiecte de responsabilitate.

Theodora Golf Club – golf și relaxare

Resortul Theodora Golf Club din localitatea Teleac, comuna Ciugud din județul Alba, pune la dispoziția oaspeților peste 62 ha în care sportul nobil, golful, și relaxarea se îmbină perfect.

Terenul de golf ce se întinde pe 56 ha, cu 18 parcursuri în lungime totală de 6518 m, include și unul dintre cele mai lungi trasee din Europa: un par 6de 735 m.

Celelalte 7 ha sunt ocupate de vilele resortului și alte facilități: 15 vile de lux cu 84 de camere de patru stele,  o sală de conferințe indoor de 150 de locuri, un pavilion outdoor pentru evenimente și o cameră panoramică ce oferă o priveliște spectaculoasă a întregului teren de golf, ideală pentru mese private sau pentru întâlniri de business mai restrânse, o  piscină exterioară pentru sezonul cald, club house-ul care înglobează un driving-range indoor, un pro-shop, vestiare, restaurantul The View, cu specific internațional à la carte și un Lounge Bar cu 160 de locuri în interior și cu 90 de locuri pe terasă.

Rafinamentul și ospitalitatea sunt dublate de natura care se dezvăluie cu măreție de-a lungul râului Mureș,  care înconjoară terenul de golf, și prin panorama Munții Apuseni care străjuiesc resort-ul, imprimând unicitate acestui loc ideal pentru vacanțe.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://theodoragolfclub.com/ro.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax