Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostele închisori comuniste ar putea fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Ce spune Ministrul Culturii

Publicat

Fostele închisori comuniste – Sighet, Piteşti, Jilava, Râmnicu Sărat şi Făgăraş ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat miercuri că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale în acest sens.  

„Fostele închisori comuniste – Sighet, Pitești, Jilava, Râmnicu Sărat și Făgăraş, reprezentative pentru fenomenul opresiunii comuniste, sunt locuri simbol, păstrătoare ale memoriei victimelor regimului totalitar.

În cursul zilei de ieri (n.r. marți, 20 februarie), am avut o discuție aplicată privind inițierea demersurilor oficiale pentru înscrierea lor în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Astfel, ne asigurăm că fostele închisori comuniste nu vor fi uitate, că vor fi păstrate și puse în valoare, că se vor menține în timp ca spații ale memoriei, învățării și reflecției.

Ministerul Culturii, prin efortul Institutului Național al Patrimoniului și al partenerilor implicați, a pregătit foaia de parcurs, cu obiectivele științifice și administrative concrete pentru completarea în conformitate cu cerințele UNESCO a dosarului de înscriere in Lista Indicativă a României pentru Patrimoniul Mondial UNESCO”, a transmis Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dany

    joi, 22.02.2024 at 08:13

    Nu e bine…. mai bine le renoveaza ca anul asta dupa alegeri vor avea nevoie de ele

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax