Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Foștii anchetatori ai polițistului Traian Berbeceanu cer retragerea de pe piață a cărții ”Radiografia unei mârșăvii judiciare”

Publicat

traian berbeceanu

„Cui îi este frică de adevăr? Cine își dorește ca adevărul să nu se afle vreodată?” sunt cuvintele scrise pe Facebook, de fostul șef BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, care însoțesc o știre a ziarului newsoneline.ro. 

Potrivit jurnaliștilor de la newsonline.ro, fostul procuror șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, alături de fostul procuror DIICOT- Nicolae Cean și ofițerul BCCO Alba Iulia, Alin Muntean au deschis un proces la Judecătoria Sectorului 2 din București în care cer magistraților, printre altele  să interzică editurii Curtea Veche să mai publice cartea  ”Radiografia unei mârșăvii judiciare”, precum și comercializarea acesteia.

De asemenea, potrivit jurnaliștilor, reclamanții mai cer daune de 15.000 de euro pentru fiecare reclamant prezentarea de scuze publice din partea lui Traian Berbeceanu și retragerea publicațiilor de la operatorii economici de profil.

Potrivit informațiilor deținute de NewsOnline cererea de chemare în judecată a fost depusă pe 1 noiembrie și nu a primit până în prezent un termen de judecată.

”Cam ce nu vreți voi să se afle, măi? Cum ați fabricat probe mincinoase și nelegale împotriva mea, cum m-ați arestat nevinovat, cum mi-ați distrus cariera profesională, cum mi-ați terorizat familia? Și pentru toate astea mai vreți și scuze publice? Vreți blocarea aflării adevarului prin interzicerea cărții?  Luați de aici”, a mai scris fostul comisar șef Traian Berbeceanu pe Facebook.

În ceea ce privește motivele care stau la baza cererii de chemare în judecată îndreptată atât împotriva editurii Curtea Veche cât și personal împotriva lui Traian Berbeceanu, Mureșan, Cean și Muntean reclamă faptul că în carte se folosește un limbaj suburban la adresa, fiind insultați constant fără posibilitatea de a-și prezenta punctul de vedere.

Mai mult, cartea lansată de Traian Berbeceanu redă și o serie de mărturii dintr-un proces aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție în care reclamanții au fost trimiși în judecată de DNA pentru că l-ar fi anchetat abuziv pe Berbeceanu iar acesta, la rândul lui, a fost trimis în judecată de DIICOT pentru luare de mită și mai multe falsuri.

Problema prezentării acestor declarații o reprezintă faptul că orice martor care mai trebuie audiat în dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție își poate nuanța declarațiile în funcție de ce vede că a zis o parte sau alta.

De altfel, tocmai pentru a se evita acest lucru, strict tehnic, în timpul audierii unui martor ceilalți martori sunt scoși din sală pentru ca declarația lor viitoare să nu fie influențată de ce aud în sala de judecată.

Avocatul reclamanților arată că această carte a lui Berbeceanu este plină de falsuri, mai exact evenimentele prezentate sunt expuse cu omisiuni care convin lui Berbeceanu. De asemenea, în carte se aduc jigniri mai multor procurori cu excepția Laurei Codruța Kovesi, Mircea Adrian și Augustin Lazăr, personaje cu care Traian Berbeceanu are o relație extrem de apropiată.

sursă: newsonline.ro, Facebook – Traian Berbeceanu

sursă foto: Traian Berbeceanu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dan

    luni, 18.11.2019 at 16:07

    Le este rusine sa mai scoata capul la lumina? Mai lasati ma sa vada lume cam cum faceati voi dosare ca si aia de la DNA Prahova. Si va mai trebuie si bani, ia face_ti voi ceva puscarie ptr abuz si pe urma poate o sa capatati. Rusine voua.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax