Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul deputat AUR de Alba, Daniel Rusu, s-a alăturat deputaților independenți de dreapta, aparținând partidului condus de Orban

Publicat

Deputatul de Alba Daniel-Gheorghe Rusu, care a plecat din AUR după un scandal cu liderul partidului, George Simion, s-a alăturat deputaților independenți de dreapta, aparținând partidului Forța Dreptei, condus de fostul președinte al PNL, Ludovic Orban. 

Alături de acesta, alți doi deputați care au demisionat anterior din AUR, Dănuţ Aelenei şi Nicolae Roman, au anunțat, marți, că se alătură deputaţilor independenţi de dreapta, aparţinând partidului Forţa Dreptei, scrie agerpres.ro.

Citește și Un deputat din Alba spune că-și vinde o mașină, ca să plătească factura la curent. Care este suma și ce venituri are

„Începând de astăzi îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în cadrul grupului deputaţilor independenţi de dreapta”, au anunţat, pe rând, cei trei parlamentari.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a precizat că aceştia rămân deputaţi neafiliaţi, conform regulamentului.

În timp ce era deputat AUR, Daniel-Gheorghe Rusu a publicat sau a distribuit pe rețeaua de socializare Facebook mai multe postări îndreptate împotriva fostului președinte al PNL, Ludovic Orban. 

Reamintim faptul că deputatul Daniel-Gheorghe Rusu a părăsit în luna mai formațiunea politică AUR, condusă de George Simion. Rusu a fost vicelider al grupului parlamentar AUR din februarie 2021 – până în mai 2022.

În timp ce Rusu l-a acuzat pe George Simion de ”modalitatea abuzivă și dictatorială de a conduce partidul”, președintele AUR a declarat pentru alba24.ro, că mai mulți deputați au vrut mai multe garanții scrise.

Mai exact, Gheorge Rusu a declarat că alături de alți colegi din partid de la nivel local, dar și național au avut o serie de cerințe, pe care Simion nu le-ar fi îndeplinit.

Deputatul de Alba a precizat că după discuțiile din ultima vreme, a hotărât ”să nu mai ia parte la acesta mascaradă”, a declarat Gheorghe Rusu pentru alba24.ro.

George Simion: Garanții scrise că vor rămâne deputați

În replică, președintele AUR, George Simion a declarat pentru reporterii alba24.ro, că 12 deputați, printre care și cel din Alba, au avut o serie de cerințe printre care și o garanție scrisă că vor rămâne pe un loc eligibil de deputat și la alegerile viitoare.

Atunci ar fi avut loc o negociere a grupului de deputați pentru o posibilă plecare în masă către PNȚCD. Din tot grupul de deputați, potrivit lui Simion, doar cel din Alba, a luat hotărârea să plece din partid.

Citește și: Scandal cu acuzații de dictatură în AUR: Deputatul de Alba, Daniel Rusu, pleacă din partid. Reacția lui George Simion

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax