Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, CONDAMNAT la trei ani de închisoare cu executare

Publicat

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, a fost condamnat, luni, la trei ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență.

Decizia a fost dată de Tribunalul București și poate fi atacată la Curtea de Apel.

Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată acum doi ani, pentru trafic de influență, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat. La ultimul termen de judecată, el a pledat nevinovat și a solicitat achitarea.

Acesta este acuzat de procurorii DNA că, în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când era președinte al Camerei Deputaților, ar fi acceptat promisiunea făcută de un consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii într-o funcţie publică.

Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la consilierul judeţean Dumitru Dobrică contravaloarea unor servicii de turism și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei.

În schimb, consilierul a fost numit președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu, iar apoi subsecretar de stat în acelaşi minister.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 03.02.2020 at 19:34

    Ghinion ! N-ai avut norocul lui Vosganian.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax