Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: 159 de ani de la Mica Unire, marcați de elevii din Aiud prin felicitări trimise copiilor din Focșani

Publicat

Peste 150 de felicitări realizate de elevi de gimnaziu din Aiud au fost trimise unor copii de aceeaşi vârstă cu ei din Focşani. Felicitările și mesajele au fost expuse şi la Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, în cadrul unui proiect ce marchează împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

VEZI: 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza.

„În urma consultărilor dintre reprezentanții Primăriei, ai Bibliotecii Municipale „Liviu Rebreanu” și ai școlilor gimnaziale de pe raza municipiului nostru, s-a hotărât demararea unui proiect cultural-educațional foarte original și antrenant, prin care să aniversăm cei 159 de ani de la Mica Unire, împreună cu cetățenii Municipiului Focșani.

Pentru a dovedi că distanța dintre cele două localități nu este o deloc o opreliște, atunci când vrem să ne manifestăm sentimentele și recunoștința vis-a-vis de acest moment crucial din istoria națiunii române, elevii de gimnaziu aiudeni au realizat 159 de felicitări, pe care le-au expediat atât unor elevi de aceeași vârstă cu ei din Municipiul Focșani, cât și altor categorii de cititori ai Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, devenită partener de seamă al acestui proiect.

Este de la sine înțeles care este motivația pentru care atenția noastră, a aiudenilor s-a îndreptat spre Municipiul Focșani. Importanța și rolul acestei localități în desăvârșirea actului istoric de la 1859 sunt de notorietate pentru noi toți iar faptul că elevii aiudeni și-au exersat creativitatea și aptitudinile artistice în realizarea acestor felicitări, constituie premisa stabilirii unor legături de suflet între Aiud și localitatea care a devenit un simbol al Unirii celor 2 Principate române.” scriu reprezentanții bibliotecii.

„Dragă prietene, au trecut mai bine de 150 de ani de când voi, moldovenii şi muntenii, aţi dărâmat bariere, diferenţe, graniţe. De peste munţi, noi ne-am uitat cu jind, am sperat, am aşteptat….Astăzi suntem toţi cuprinşi între aceleaşi hotare. Haideţi să le păstrăm neatârnate! Haideţi să devenim mai buni, mai harnici, mai oneşti într-o Românie ce s-a construit cu trudă şi sânge”, a scris Matei.

Şi Mihaela Popa, elevă în clasa a VI-a A la Şcoala Gimnazială „Axente Sever”, a desenat o felicitare însoţită de textul „Dragă coleg/colegă de la Milcov….Noi, cei de dincolo de munţi, salutăm românii uniţi înaintea noastră în cuget şi-n simţiri şi ne dorim să păstrăm idealurile strămoşilor, cinstindu-le faptele”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax