Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 82 de arbori aduşi din Ungaria vor fi plantaţi în mai multe zone din Alba Iulia. Investiţia este de 120.000 de lei

Publicat

 

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia anunţă că marţi au fost aduşi 82 de arbori ornamentali ce urmează să fie plantaţi în oraş. Toţi arborii au fost extraşi din pepiniere silvice din Ungaria, iar valoarea investiţiei este de 123.765 lei inclusiv TVA. Speciile achiziţionate sunt tilia americană şi acer platanoides. Arborii sunt pregătiţi să fie plantaţi în zona Cetate, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, în Parcul Unirii şi în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Restul copacilor vor fi plantaţi în zona Centru, în Parcul Caragiale, în zona Casei de Cultură a Studenţilor şi pe străzile Octavian Goga şi Nicolae Bălcescu.

Toţi arborii au fost extraşi din pepiniere silvice din Ungaria şi au următoarele caracteristici biologice: grosimea trunchiului între 20 şi 25 cm, înălţimea de minim 6m, suprafaţa balotului 70 cm. Specialiştii au recomandat specii din zone asemănătoare climei din ţara noastră, implicit din regiune, mai precizează reprezentanţii Primăriei.

Costul investiţiei este de 123. 765 de lei, inclusiv TVA. Preţul include de asemenea transportul şi operaţiunile de plantare. Achiziţia s-a derulat în baza contractelor existente cu Salprest şi Luxor, responsabile de întreţinerea spaţiilor verzi pe loturile respective.

„Aşa cum am mai spus, avem un plan organizat cu acţiuni prin care oraşul nostru va fi mai verde şi mai atrăgător. Iar această campanie presupune împlinirea unei promisiuni pe care am făcut-o: aceea ca la sfârşitul unei lungi perioade de modernizare a oraşului vom trece, aşa cum este şi firesc, la definirea lui din punct de vedere al vegetaţiei şi mediului. Nu spun că prin tot acest efort vom intra în galeria oraşelor care nu mai au probleme din acest punct de vedere, dar cu siguranţă 700 de arbori plantaţi în ultimii doi ani înseamnă mult. Zonele de plantare din acest sezon vor echilibra campaniile de până acum. Practic în parcul din centru (Caragiale) a trebuit sa înlăturăm vegetaţia cu risc, arbori vechi care puneau probleme şi să înlocuim ce s-a tăiat. Cu siguranţă în asemenea momente se vor găsi destui <prieteni> care sa combată pentru că asta este natura lor. Albaiulienii vor trăi şi se vor plimba într-un oraş tot mai verde, iar noi vom continua să ne preocupăm de orizontul <verde> al oraşului, odată cu dezvoltarea lui”, a declarat primarul Mircea Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pensionar sarac

    joi, 31.10.2013 at 08:56

    Foarte bine.Sa fie schinbati cei care s-au uscat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax