Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: A început construcția unui bloc cu 3 etaje în aria protejată a Cetății Alba Carolina. Ministerul Culturii a anuțat, în 2013, că-i retrage avizele

Publicat

A început construcția blocului cu trei etaje din apropierea Cetății Alba Carolina, în zona Hotel Cetate, obiectiv care a provocat un scandal în presă anul trecut, cu ocazia vizitei la Alba Iulia a secretarului de stat din Ministerul Culturii, Radu Boroianu. Prezent la Alba Iulia în 20 iunie 2013 pentru a discuta cu autoritățile locale despre Monumentul Marii Uniri, Boroianu a ținut să aducă în atenție proiectul blocului, care „maculează tot ce s-a făcut frumos în Cetate”, precizând că toate avizele de construcție vor fi retrase, iar cei care le-au acordat vor fi pedepsiți. Proiectul blocului a fost realizat de arhitectul Lăncrăjan Franchini, cel care a proiectat și majoritatea lucrărilor din Cetatea Alba Carolina.

Începută, potrivit informațiilor de pe panoul amplasat pe șantier, în februarie 2013, construcția imobilului ar trebui să fie gata în aproximativ o jumătate de an, adică în februarie 2015. Blocul va conține apartamente și spații comerciale.

La data vizitei sale în Alba Iulia, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Radu Boroianu, spunea: „Nu putem să acceptăm să se construiască niciun <P+ nu știu cât> în perimetrul sitului Cetății. Este exclus. Îl anunț public pe cel care a obținut avizele că îi vor fi retrase iar cei care le-au acordat vor fi pedepsiți. Este o aberație. Se străduiește un oraș întreg să construiască ceva nobil, să pună în valoare tradiția istorică și vine un individ, care vrea acum să maculeze în interesul lui propriu sau al altora, cu o construcție nătângă, tot ce s-a făcut frumos. Și așa, intrarea în Parcul Unirii poartă pecetea unei epoci de care nu am fi avut neapărată nevoie. Locul trebuie pus în valoare cu toate calitățile lui. Dacă cineva pe acest lanț birocratic nu și-a făcut cum trebuie datoria, trebuie să urlăm ca din gură de șarpe. Voi fi implacabil”, a declarat Radu Boroianu la Alba Iulia.

Tot atunci, arhitectul șef al municipiului Alba Iulia, Hedviga Călin, a spus că documentele necesare construcției au fost aprobate anterior ca autoritățile locale să inițieze reabilitarea centrului istoric. Prima documentație de urbanism a fost realizată în 2006 și este încă valabilă.

În acest moment, însă, autorizația emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia în data de 9 februarie 2012, valabilă 24 de luni, a expirat în februarie anul acesta.

Potrivit panoului amplasat lângă șantier, construcția a început în 1 februarie 2013 și ar trebui să fie gata în 1 februarie 2015, adică în aproximativ o jumătate de an. Imobilul va conține locuințe colective și spații comerciale, beneficiarul investiției este SC Piflu SRL Alba Iulia, proiectantul general este SC Lăncrăjan Franchini Gheorghe, iar constructorul este SC Senido SRL.

Citește și: VIDEO | Construirea unui imobil cu 3 etaje în aria protejată a Cetății, blocată de un secretar de stat în Ministerul Culturii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. ion

    joi, 03.07.2014 at 10:00

    Ce intelegeti din ce ati scris? ”Începută, potrivit panoului de lângă șantier, în februarie 2013, construcția imobilului ar trebui să fie gata în aproximativ o jumătate de an, adică în februarie 2015. ”

    • moderatorul de serviciu

      joi, 03.07.2014 at 13:36

      @ion, uite, pentru tine, ca sa intelegi mai bine, am adaugat, in frază, niste cuvinte, care, in mod normal, se subintelegeau.

      • ion

        joi, 03.07.2014 at 15:43

        Cred ca nu ati inteles nici acum. Din februarie 2013 pana in februarie 2015 nu e o jumatate de an. Sunt doi ani. Ce nu intelegeti, ca eu nu pot intelege nimic din textul vostru? Mai cititi, recititi si poate o sa intelegeti unde ati gresit. Adica a inceput in februarie 2013 si trebuie terminata intr-o jumatate de an… adica in luna a 8-a 2013, care a trecut demult. Poate v-am luminat.

        • moderatorul de serviciu

          joi, 03.07.2014 at 22:07

          @Ion, multumim pentru bunele intenții, dar nu este nimic gresit, suntem in iulie 2014 si constructia blocului trebuie finalizata peste aprox o jumatate de an in feb 2015.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax