Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Absolvenţii UAB i-au instruit pe studenţi cum să se pregătească pentru piaţa muncii. Atelier de lucru la Roica

Publicat

IMG_2279 Reprezentanții Asociației “Alumni” UAB, absolvenţi ai universităţii, i-au îndrumat pe tinerii studenţi să se pregătească pentru piaţa muncii. În cadrul unui atelier de lucru ce s-a desfăşurat în perioada 18-20 septembrie la Tabăra de Tineret Roica, aceştia au avut ocazia să afle „ponturi” despre cum să se prezinte la interviuri, cum să redacteze un CV şi alte detalii importante.

Atelierul de lucru „Soft-Skills by Know-How” face parte din proiectul cu același nume finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba și inințiat de tinerii din Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

A avut ca obiectiv principal facilitarea transmiterii de know-how prin metode de educație nonformală din partea unor absolvenți către cei care se pregătesc să intre pe piața muncii, studenți care mai au un pas până la absolvire.

Printre activitățile propuse poate cea mai importantă va fi pusă în valoare printr-o metoda de educație nonformală inedită și anume Biblioteca VIE. Absolvenți care și-au construit deja o carieră sau au făcut pași importanți în acest sens vor deveni cărți într-o bibliotecă vie, tineri având ocazia să le împrumute, răsfoiască și apoi să le returneze bibliotecii. Se va pune foarte mult accent pe abilități de soft skills necesare angajării, jocuri de rol în redactarea unei scrisori de intenție, cum să faci un Curriculum Vitae bun și cum trebuie să te prezinți la interviu. S-au „vândut” ponturi despre ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când te preziținți la un interviu sau când redactezi CV-ul sau Scrisoarea de Intenție. Un mare accent se va pune pe capitolul legat de comunicare și importanța unor abilități de comunicare în conceptul de soft skills.

La atelierul de lucru au participat un număr de 20 de studenți din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și 10 absolvenți ai aceași universități. Facilitatorii acestui atelier, Gabriela Onul și Cristian Dima au fost tot membrii ai Asociației Alumni UAB cu experiență în acest domeniu.

Proiectul este finanţat de Direcția Județeanp pentru Sport și Tineret Alba și are o valoare totală de 5620 lei și are ca obiectiv general Facilitarea accesului studențiilor Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, viitori absolvenți, pe piața muncii. A altă activitate în cadrul proiectului este implicare și invitarea tinerilor absolvenți să participe la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți care va avea loc în data de 25 septembrie 2015 la sala de conferințe PAEM, str. Bucoviniei, nr. 6, ce va fi organizată de AJOFM Alba în colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax