Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | Accident pe A1, între Sebeş şi Orăştie: Un TIR a acroşat un Logan de pază, pe banda de urgenţă. Bărbat transportat inconştient la spital

Publicat

Un accident grav de circulație s-a produs marți dimineață în jurul orei 3.50, pe autostrada A1, pe sensul de mers Șebeș-Orăștie. Un TIR care aparține firmei Giro a acroșat un autoturism Dacia Logan, care circula pe banda de urgență.

În urma impactului, șoferul autoturismului a ajuns la Spitalul Județean Alba, în stare de inconştienţă, cu răni la cap, iar pasagerul din dreapta a fost și el transportat la spital. Autoturismul Dacia Logan aparține firmei WBC Boxguard, companie ce asigură serviciile de pază și protecție pe autostradă și care circula pe banda de urgență.

Potrivit șoferului TIR-ului (înmatriculat în Alba), în urma unei depășiri efectuate de către un alt participant la trafic, acesta a a virat ușor la dreapta și a acroșat autoturismul care se deplasa pe banda de urgență. În urma impactului, autoturismul a fost grav avariat, iar cei doi bărbați din interiorul Logan-ului au avut nevoie de intervenția echipei de descarcerare pentru a fi scoși din autoturism.

Șoferul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ, în vreme ce şoferului autoturismului Dacia Logan îi vor fi prelevate probe de sânge ulterior, deoarece a fost transportat la spital inconștient.

Conform Art. 108, lit. b), alin. 1, Cod Rutier, constituie contravenție și se sancționează cu trei puncte de penalizare oprirea nejustificată sau circulatia pe banda de urgenţă a autostrăzilor sau oprirea pe partea carosabilă a drumurilor expres sau a drumurilor nationale europene (E).

Potrivit IPJ Alba, în noaptea de luni spre marţi, „la ora 03:17, pe Autostrada A1, la kilometrul 310, C.C.O., de 31 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autotractor cu semiremorcă, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de un autoturism care se deplasa pe banda de urgenţă, acroșându-l.

În urma accidentului, conducătorul autoturismului, un bărbat în vârstă 41 de ani, din municipiul Deva, judeţul Hunedoara, a suferit leziuni corporale grave iar un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Turdaş, judeţul Hunedoara, pasager în autoturism, a suferit leziuni corporale uşoare, fără a rămâne internat în spital. Cercetările sunt continuate”.

FOTO: Cătălin CRĂCIUN

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. El Barto

    marți, 27.05.2014 at 23:05

    E foarte periculoasa treaba asta cu circulatul pe banda de urgenta, ar trebui sa se gaseasca alte variante pt mentinerea securitatii, eventual inca o masina de insotire care sa avertizeze conducatorii.Doar la noi vezi pana si oameni stand la taclale parcati pe banda, cazuri tipice pe Bucuresti-Pitesti, trebuie sa-ti lipseasca cateva doage bune sa stai asa asteptandu-ti moartea.Insa, prostia cum e la ea acasa la unii…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax