Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiune pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în talciocul din Alba Iulia. Controale și în județ

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 precum și cele de informare cu privire la noile reguli aplicabile în contextul pandemic actual.

În ultimele 24 de ore, polițiștii din Alba au continuat acțiunile informativ-preventive, în contextul modificărilor legislative privitoare la măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în scopul informării și verificării operatorilor economici și cetățenilor cu privire la respectarea noilor modificări legislative referitoare la introducerea Certificatului verde COVID.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru a participa la anumite activități, persoanele fizice sunt obligate să facă dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19.

De asemenea, sunt stabilite o serie de măsuri privind condițiile de participare la competiții sportive, activități cultural-artistice, spectacole, activități sportive, evenimente private, cursuri, conferințe sau adunări publice, în raport de rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile, precum și condițiile de acces în restaurante, cafenele, terase, baruri, cluburi, discoteci, săli de jocuri de noroc, locuri de joacă, săli de sport sau fitness, astfel încât să fie respectate normele sanitare.

Este obligatorie purtarea măștii în spațiile închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

O astfel de acțiune informativ – preventivă a avut loc duminică, 3 octombrie, în talciocul din Alba Iulia. Cetățenii au fost informați în legătură cu noile prevederi legale și regulile pe care trebuie să le respecte, pentru a-și proteja sănătatea.

Celor care nu aveau asupra lor măști de protecție sanitară, le-au fost oferite.

La acțiune au participat și jandarmii.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 616 persoane aflate în carantină, 547 aflate în izolare și au fost organizate 12 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 276 de persoane. Alte 31 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 19 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 48 de terase, restaurante, fastfood-uri și 21 de mijloace de transport, din care 13 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, 3 dintre acestea, în valoare de 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea. Acestea au fost aplicate unor persoane din localitatea Cenade care au părăsit locația în care erau carantinate.

Polițiștii recomandă cetățenilor să respecte normele sanitare și să nu se expună la riscuri!

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax