Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiuni informativ-preventive despre consecințele consumului de droguri, adresate participanților la Alba Fest

Publicat

Polițiștii, alături de partenerii consacrați în cadrul activităților preventive, au continuat acțiunile informative adresate participanților la Alba Fest. Au fost discutate aspecte legate de consecințele devastatoare ale consumului de droguri precum și modalități de prevenire a victimizării din infracțiuni.

Duminică, 12 iunie 2022, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei ai Biroului de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Alba și cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia și alți parteneri instituționali, au continuat activitățile informativ – preventive în zona de desfășurare a manifestărilor prilejuite de Alba Fest.

Subiecte abordate au fost diverse și au avut ca și principal obiectiv, formarea unui comportament social sănătos, care să conducă la prevenirea faptelor de natură penală sau contravențională.

O atenție deosebită a fost acordată aspectelor legate de consecințele devastatoare ale consumului de droguri, iar doritorii au putut testa, prin ochelari simulatori, efectele consumului unor astfel de substanțe.

În discuții au fost antrenați și adulții, cărora li s-a explicat faptul că prin implicarea lor putem preveni debutul tinerilor în consumul de droguri, oferindu-le alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, relații afective părinte – copil puternice, bazate pe încredere și implicarea activă în activitățile copiilor.

A fost subliniată importanța implementării unor norme familiale clare și stabile precum și supravegherea permanentă a activității și anturajului copiilor.

Specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au venit în întâmpinarea celor prezenți cu sfaturi pentru prevenirea din traficul de persoane, cu accent deosebit pe prevenirea exploatării prin muncă, cu atât mai mult cu cât azi, 12 iunie este Ziua Internațională Împotriva Exploatări prin Muncă a Copilului.

La activitate au participat și reprezentați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Alba.

În primele două zile de festival nu au fost înregistrate evenimente deosebite în planul siguranței publice. Misiunea de protejarea a participanților la Alba Fest continuă.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax