Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Activități desfășurate de către deținuți și angajați ai Penitenciarului Aiud, în Postul Crăciunului

Publicat

Postul Crăciunului s-a dovedit a fi plin de roade atât pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Aiud, cât și pentru membrii Serviciului Reintegrare Socială din cadrul instituției. Astfel, în ziua de 17 noiembrie, credincioși și preoți din comunitate s-au reunit în rugăciune la slujbele Sfintei Liturghii și a Parastasului în cinstea mărturisitorului Ieroschimonah Daniil Sandu Tudor. A fost evocată, în cadrul unei conferințe, personalitatea părintelui, dar și rolul providențial pe care acesta l-a avut în perioada interbelică și în cadrul mișcării duhovnicești „Rugul Aprins” de la Mănăstirea Antim din București.

În zilele de 25, respectiv 29 noiembrie, deținuții merituoși și implicați în activitățile administrativ-gospodărești din penitenciar au vizitat Mănăstirea Râmeț și Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

În cadrul activităților prilejuite de 105 ani de la Marea Unire, marți, 28 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în mijlocul persoanelor vârstnice private de libertate din Penitenciarul Aiud, a sfințit o icoană a Maicii Domnului – ocrotitoarea mărturisitorilor din temnița Aiudului, a asistat la concertele corurilor „Metanoia”, format din angajați ai unității și „Anastasios”, format din medici și studenți la medicină din Cluj Napoca și a binecuvântat întrunirea preoților din penitenciarele situate în Regiunea Centru.

Pe parcursul lunii decembrie, corul „Metanoia” a adus bucurie și lumină în sufletele credincioșilor din câteva parohii din județele Alba și Mureș, dar și în inimile angajaților instituțiilor care colaborează cu această Penitenciarul Aiud.

Duminică, 17 decembrie, membrii Asociației ASCOR din Cluj Napoca au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie săvârșită în capela unității, au încălzit inimile deținuților prezenți la  acest moment cu tradiționalele colinde și au împărțit daruri celor necăutați.

Miercuri, 20 decembrie, preoții Tudor Man și Cătălin Todea, însoțiți de cetele de colindători din Ampoița și Pătrânjeni îmbrăcați în straie populare, au săvârșit Sfânta Liturghie la capela unității și au colindat polițiștii de penitenciare, interpretând străvechi colinde specifice zonei. Tot cu această ocazie, mai multe serii de persoane private de libertate le-au transmis oaspeților de pe Valea Ampoiului, vestea Nașterii Domnului, fiind răsplătiți cu aplauze si daruri duhovnicești.

Ultima activitate cu impact a fost realizată joi, 21 decembrie, la inițiativa prof. Teodora Roșca, cadru didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, în clubul „Petre Țuțea” al Serviciului Reintegrare Socială.

Zece persoane private de libertate au învățat să picteze icoane pe sticlă și au ascultat frumoasele colinde interpretate de cei 15 studenți ai Secției Artă Sacră care au contribuit la reușita acestei lucrări. La încheierea atelierului, invitații au vizitat o secție de deținere, fiind informați cu privire la programul zilnic al celor care își ispășesc păcatele în acest loc încărcat de multă istorie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vasile Vasile

    luni, 25.12.2023 at 09:26

    poate era mai folositor să-i trimiteți la muncă pe șantierele lui Umbrărescu sau Strabag, să facă bani să&și acopere cheltuielile cu pensionul. Și popii (mulți și ăștia) puteau lua exemplu din: „Preoți cu crucea-n frunte……

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax