Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Al patrulea PROTEST al transportatorilor pe drumul aglomerat între Alba Iulia şi Sebeş. Continuă să ceară soluţii pentru criza RCA

Publicat

TIRuri camioane trafic coloana 5Luni, 5 septembrie, a fost un nou protest al transportatorilor pe DN1, între Alba Iulia şi Sebeş. A fost al patrulea din seria celor anunţate ca manifestări premergătoare grevei din transporturile rutiere, anunţate pentru 15 septembrie.

Potrivit reprezentantuluiAsociaţiei operatorilor de transport rutier Apulum, Dumitru Blaga, luni au participat la “marşul” cu camioane care au circulat cu viteză redusă atât transportatori din Alba, cât şi din alte judeţe, dar şi alţi participanţi la traficul rutier.

Reamintim că nemulţumirile transportatorilor sunt legate de creşterea exagerată a tarifelor la asigurările de tip RCA.

“Acesta este penultimul semnal de avertisment adresat autorităţilor cu scopul de a atrage atenţia asupra necesităţii opririi acestui jaf pus la cale de către ASF împreuna cu cei pe care îi protejează.

Ultimul semnal va fi pe data de 12 septembrie, iar dacă nici până la data de 15 septembrie Guvernul nu adopta nici o măsură în vederea rezolvării acestei probleme de interes naţional/ strategic, transportatorii sunt nevoiţi să oprească activitatea de transport rutier.

Persoanele fizice şi juridice din România au fost jefuite doar în ultimul an de sume astronomice, de ordinul sutelor de milioane de euro, prin tarifele practicate la această categorie de asigurări.

Dacă Guvernul (desi nu este direct responsabil, dar este singurul care mai poate interveni în acest moment) nu blochează tarifele la maximele solicitate de asociaţiile profesionale din transporturi, o mare parte dintre societăţile care activează în industria transporturilor vor intra în faliment sau îşi vor reduce drastic activitatea.

Sperăm că măcar acum, în al douăsprezecelea ceas, Guvernul să intervină şi să oprească acest jaf instituţionalizat.

Pe această cale, ne exprimăm regretul faţă de persoanele care, fără voia lor, au fost angrenate în blocajele din trafic prin toată ţara”, a fost mesajul transmis de protestatari.

Reamintim că transportatorii cer ca asigurarea obligatorie auto să ajungă la nivelul maxim de 4.907 lei/an.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) anunţa la începutul seriei de proteste (16 august) că atrage atenția Guvernului, Parlamentului și Președinției României că transportatorii rutieri s-au săturat de lipsa de măsuri a autorităților față de criza din piața RCA, după ce tarifele pentru camioane la clasa B0 s-au dublat, ajungând la peste 22.000 de lei pe an, de la 4.000 lei în 2014.

Astfel, până când primele RCA vor fi reduse la valorile maximale conforme cu datele cuprinse în raportul întocmit anul acesta, pentru perioada 2013 – 2015, de către compania de consultanță Milliman la cererea ASF, vor circula cu viteză redusă.

Transportatorii rutieri care participă la greva japoneză au avut în parbrizul autovehiculelor afiş cu mesajul ”Protest RCA – Merg o oră pe zi cu 30 km/h – Vreau să trăiesc”.

Pe lângă această grevă japoneză, UNTRR împreună cu celelalte asociații patronale din transporturile rutiere vor organiza în data de 15 septembrie 2016 un mare protest la nivel național.

Vezi şi Transportatorii rutieri, în grevă japoneză, pe drumurile din Alba. Traficul a fost îngreunat din nou, pe DN1, zona Alba Iulia – Sebeş

Citeşte şi TRAFIC îngreunat pe DN1, între Alba Iulia şi Sebeş. Autovehiculele de marfă au circulat cu viteză redusă, în semn de protest faţă de scumpirea RCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dorinteodor

    vineri, 09.09.2016 at 15:42

    protestul tiristilor? pai ieri 8 sep am venit de la sebes iar coada era din lancram pina la alba. nu a fost nici un protest. erau trei lucratori care vopseau strada la benzinarie. nici protestele nu mai sint eficiente….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax