Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Alba Iulia a primit titulatura de Oraș Regal, din partea Casei Regale. Primarul Gabriel Pleșa a participat la eveniment

Publicat

Municipiul Alba Iulia a primit titulatura de Oraș Regal. Conferirea titlului s-a realizat într-o ceremonie susținută de Casa Regală. La eveniment a participat primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa. 

Evenimentul a avut loc marți, 25 octombrie, în ziua în care ziua în care s-au împlinit 101 ani de la nașterea Regelui Mihai I, ultimul Rege al României.

”După o sută de ani și 10 zile de la Încoronarea de la Alba Iulia a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, ca Suverani ai României Mari, orașului nostru i-a fost conferit astăzi, de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, titulatura de Oraș Regal! Ieri, 25 octombrie, ziua în care s-au împlinit 101 ani de la nașterea Regelui Mihai I, ultimul Rege al României!

Am fost Oraș Regal încă de atunci, de la Serbările Încoronării, acum Centenare! Ne-am simțit Oraș Regal ori de câte ori sărbătorile naționale aduceau Trenul Regal la Alba Iulia, și cu el pe regina mamă Elena, pe principele Nicolae și pe principesa Ileana. Iar de departe, cea mai distinsă reprezentantă a Casei Regale la serbări a fost Regina Maria.

CITEȘTE ȘI: O firmă din Alba se va ocupa de grădinile Casei Regale a României. Care a fost prima lucrare a companiei pentru familia regală

Am fost Oraș Regal pentru Marele Voievod de Alba Iulia, Principele Mihai al României, atunci când a primit acest titlu, în 1930, dar și atunci când s-a întors la Alba Iulia, după `89, însoțit de Regina Ana, pentru a participa la împlinirea a 75 de ani de la încoronarea bunicilor săi. Iar, în decembrie 2007, ultimul Rege al României a venit din nou la Alba Iulia, unde, în Sala Unirii, i s-a acordat titlul de Cetățean de Onoare al orașului.

În numele albaiulienilor, mulțumesc Casei Regale a României pentru că a conferit Orașului Încoronării această titulatură, de Oraș Regal. Alba Iulia devine, astfel, al treilea oraș din România cu acest titlu, după Iași și Curtea de Argeș”, a scris Gabriel Pleșa pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax