Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Alba Iulia Music & Film Festival” și-a încheiat prima ediție cu proiecții speciale, concert Puya și peste 1.000 de oameni în Piața Cetății

Publicat

„Alba Iulia Music & Film Festival” și-a încheiat, duminică, prima ediție. În ultima zi, albaiulienii au putut viziona patru filme pentru toate gusturile, de la comedie, la SF, clasic, mut, romantic, muzical sau cu coloana sonoră asigurată live de o orchestră. Seara s-a încheiat cu un concert Puya, care a ținut peste 1.000 de oameni în Piața Cetății.

În zona istorică a orașului s-au strâns duminică sute de oameni, la plimbări sau terase, încă de la orele după-amiezei, înainte de începerea evenimentelor din Piața Cetății. Dacă până în jurul orei 20.00, găsirea unui scaun liber nu era o problemă, odată cu începerea proiecțiilor speciale ale serii, publicul a umplut spațiile în scurt timp.

Cei care au ales curtea interioară a Palatului Principilor au avut parte de un moment cu totul special, al proiecției filmului mut „Cabinetul figurilor de ceară”, realizat în 1924, căruia i s-a suprapus acompaniamentul muzical live al ansamblului Einuiea. Cabinetul figurilor de ceară, regizat de Paul Leni cuprinde trei povești fantastice, avându-i ca protagoniști pe califul Harun-al-Rașid, țarul Ivan cel Groaznic și Jack Spintecătorul.

În paralel, în Piața Cetății a rulat filmul „Concertul”, un musical, producție rusească, regizat de Radu Mihăileanu. Personajul principal, Andrei Filipov, dirijorul de prestigiu al celei mai mari orchestre din Rusia, Orchestra Bolşoi, considerat un geniu în Occident, este concediat în timpul erei comuniste, în plină glorie: refuzase să renunţe la toţi interpreţii săi din orchestră care erau evrei.

Seara s-a încheiat cu un concert susținut de Puya, rapperul ce a devenit cunoscut ca membru în formația La Familia. Peste 1.000 de fani au rămas în Piața Cetății pentru a asculta și a dansa pe piesele vechi și noi ale lui Puya. Acesta a fost prezent la Alba Iulia și ca membru al echipei de film „Despre oameni și melci”, realizat de Tudor Giurgiu și proiectat în cadrul festivalului vineri și sâmbătă.

FOTO: Adina E. CURTA, Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 01.10.2012 at 18:13

    Felicitari organizatorilor pentru ,,marele concert al marelui rapper” , Sper ca i-ati vazut mesajul de pe tricou , este pentru voi in speranta ca o sa-l mai invitati si pe viitor, alaturi de o alta formatie, sa se revada Parazitii -cu melodia – din coltul blocului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax