Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

FOTO: AMENZI pentru persoane care au intrat cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice, în Parcul Natural Apuseni

Publicat

Mai multe persoane care au intrat cu mijloace motorizate (ATV-uri, motociclete, autoturisme, etc.) în afara drumurilor publice, pe suprafața ariilor naturale protejate din Parcul Natural Apuseni, au fost sancționate de jandarmi și reprezentanții Administrației Parcului. În urma unor patrule efectuate în weekend, în zonele Vârtop, respectiv Răchițele – Cascada Vălul Miresei, au fost aplicate șase sancțiuni, iar totalul amenzilor date a fost de 5.500 de lei.

Administrația Parcului Natural Apuseni, în colaborare cu Inspectoratele de Jandarmi Județean Alba, Bihor și Cluj, desfășoară acțiuni de informare/prevenire a persoanelor juridice/fizice privind accesul cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice pe suprafața ariilor naturale protejate administrate.

Vezi și FOTO ȘTIREA TA: Dezastrul lăsat de „turiști”, în Parcul Natural Apuseni. Pantele înierbate, brăzdate de roțile ATV-urilor

Ca urmare a patrulelor din perioada 11-12 ianuarie 2020, în zonele Vârtop, respectiv Răchițele – Cascada Vălul Miresei au fost aplicate 6 sancțiuni, iar totalul amenzilor aplicate a fost de 5.500 lei.

Sancțiunile au fost aplicate persoanelor care nu au respectat restricțiile legale privind accesul cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice pe suprafața ariilor naturale protejate, cu toate ca au fost informate în prealabil prin diferite mijloace cu privire la obligația respectării acestor restricții.

„Dacă sunteți interesați de protejarea Parcului Natural Apuseni și a ariilor naturale protejate cu care se suprapune și sunteți martorii unor activități desfășurate pe suprafața acestora care contravin normelor legale, apreciem și suntem recunoscători oricărei persoane care ne poate oferi informații relevante în timp util pentru stoparea sau prevenirea unor astfel de fapte”, au transmis reprezentanții administrației parcului, pe rețeaua de socializare Facebook.

RNP Romsilva – Administraţia Parcului Natural Apuseni atrage atenția cu privire la faptul că accesul neautorizat cu mijloace motorizate (ex: atv-uri, motociclete, snowmobile, autoturisme, etc), în afara drumurilor publice de pe suprafața ariilor naturale protejate este interzis prin lege.

HARTA drumurilor publice în Parcul Natural Apuseni

„În acest sens, vă rugăm să consultați Harta drumurilor publice din Parcul Natural Apuseni, care conține drumurile publice unde accesul este permis și să luați în considerare faptul că abaterea de la aceste drumuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoane fizice și de la 30.000 lei la 60.000 lei pentru persoane juridice, conform OUG 57/2007, art 53, al 2, litera m.

Totodată, cu această ocazie vă recomandăm să aveți în vedere importanța ariilor naturale protejate, precum și a conservării biodiversității în scopul practicării unui turism responsabil”, se mai precizează în mesajul publicat pe rețeaua de socializare Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax