Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

FOTO ȘTIREA TA: Dezastrul lăsat de „turiști”, în Parcul Natural Apuseni. Pantele înierbate, brăzdate de roțile ATV-urilor

Publicat

Locuitorii din zona Parcului Natural Apuseni trag un semnal de alarmă asupra distrugerilor provocate ariilor protejate de către turiștii și pasionații de ATV și off-road care se aventurează în afara drumurilor publice. Pe rețeaua de socializare Facebook au fost publicate marți imagini cu pășuni și pajiști din zona Arieșeni – Vârtop, distruse sub roțile mijloacelor motorizate.

Reamintim faptul că în weekend, mai multe persoane care au intrat cu mijloace motorizate (ATV-uri, motociclete, autoturisme, etc.) în afara drumurilor publice, pe suprafața ariilor naturale protejate din Parcul Natural Apuseni, au fost sancționate de jandarmi și reprezentanții Administrației Parcului.

Citește și FOTO: AMENZI pentru persoane care au intrat cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice, în Parcul Natural Apuseni

„Ce lasă ATV-ul în urmă! În loc de verdeață ramâne terenul fară vegetație de parcă ar fi arat. Oare de câți ani este nevoie pentru a se regenera iarba și șanturile lăsate de roți? Și toate astea în Parcul Natural Apuseni, în statiunea de schi Vârtop – Sat de Vacanță în Apuseni mai sus de Arieșeni.

Doar o parte din dezastru se observă în poze, în realitate e mult mai tragic.

Dacă acum în ianuarie arată așa nici nu vreau să mă gândesc cum o să fie la primăvara (sigur ghiocei nu o să crească).

Ne dormi o „Țară ca afară” dar nouă ne place să distrugem, pentru o oră de plăcere a unor turiști iresponsabili au de suferit ceilalți turiști care vin atât iarna cât și în celelalte anotimpuri să se bucure de natura nu să vadă un peisaj „desprins de pe lună”. Oare de ce nu se iau măsuri ținând cont că în Parcurile Naționale este interzis accesul motorizat (sau în unele parcuri se face excepție de la regulă?).

(…)

Întrebarea e de ce nu se caută soluții pentru a reglementa această problemă și a limita dezastrul pe care îl fac uni turiști ce închirează ATV? De ce nu se face un traseu marcat doar pentru ATV-uri și să fie sancționați cei ce se abat de la traseu?

Dacă nu o să se ia cât mai repede măsuri în loc de verdeață o să vedem în stațiune și în jurul ei doar noroi și șanțuri lăsate de ATV. Dacă tot nu facem ceva să avem o stațiune modernă măcar să pastrăm ce a creat natura!”, au scris reprezentanții paginii Descoperă Munții Apuseni, pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. CRISTEA

    miercuri, 15.01.2020 at 13:43

    mergeti si voi si vedeti ce fac TAFURILE in padure,nu un ATV si o masina ! SE FURA LA GEU LEMN si astia dau amenzi la aia cu atv !! ROMANIA LUI PAPURA VODA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax