Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Autospecială complexă de intervenţie în zone greu accesibile pentru ISU Alba. Măsuri pentru reducerea timpului de acţiune în mediul rural

Publicat

pompier

autospeciala ISU Alba4 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba are o nouă autospecială cu care echipajele vor putea interveni în zone greu accesibile, cum sunt cele montane abrupte sau cele izolate prin înzăpeziri sau ploi abundente. Investiţia este din fonduri europene, în cadrul unui proiect iniţiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei”, formată din cele şase judeţe din Regiunea Centru.

Autospeciala este formată din vehicul cu şenile/roţi tip UTV cu capacitate mărită de trecere (autoşeniletă), autospecială cu rol tractor având în dotare  echipamente speciale şi platformă de transport a autoşeniletei, iar persoanele care o vor utiliza beneficiază de instructaj de specialitate.

Prin utilizarea acesteia se va îmbunătăţi intervenţiile în zonele greu accesibile, fie din cauza naturii terenului fie din cauza condiţiilor meteo extreme (zone montane abrupte, zone izolate din cauza înzăpezirilor sau ploilor). Reducerea timpului de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie în zonele rurale se estimează de la 24’32’’ la 22’40’’.

autospeciala ISU Alba6 Recepţia autospecialei a avut loc marţi, la sediul ISU, în prezenţa preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel şi a altor autorităţi locale.

Achiziţia autospecialei s-a făcut prin proiectul „Îmbunătățirea intervențiilor în situații de urgență în zone greu accesibile”, finanţat prin POR 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul de intervenţie 3.3 – „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”, implementat la nivel regional de ADR Centru.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de siguranță al populației și îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul regiunii de dezvoltare Centru prin reducerea timpului de intervenție pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în zonele greu accesibile din Regiunea Centru.

Valoarea proiectului este 2.687.266,00 lei, din care finanțare nerambursabilă 2.473.114,28 lei Valoarea proiectului după implementare (după realizarea tuturor achizițiilor): 2.441.872,48 lei, din care finanţare nerambursabilă 2.233.292,08 lei.

La final, toate cele şase Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu sunt dotate cu 6 autospeciale complexe de intervenţie.

Vezi şi FOTO: ISU Alba are şapte autospeciale noi ce pot fi folosite şi la intervenţii pe teren cu acces dificil. Investiţii din fonduri europene

autospeciale ISU Alba_1 Începând cu decembrie 2008 prin intermediul a trei proiecte cu finanțare nerambursabilă au fost achiziționate la nivelul Regiunii Centru, un număr total de 90 de autospeciale și ambulanțe:

– 39 de autospeciale și echipamente specifice pentru dotarea centrului mobil de comandă și control prin intermediul proiectului „Achiziționare echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității şi calității sistemului de intervenție în situații de urgență şi pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi a primului ajutor calificat, în Regiunea 7 Centru”, implementat în perioada decembrie 2008 – mai 2010. Acest proiect a fost declarat „Project of the Week” (proiectul săptămânii) și publicat pe pagina Comisiei Europene în data de 07/12/2012;

– 26 autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă precum și 18 ambulanțe prin intermediul proiectului „Echipamente pentru îmbunătățirea intervențiilor în situații de urgență”, implementat în perioada martie 2012 – iunie 2014;

– 6 autospeciale complexe de intervenție prin intermediul proiectului „Îmbunătățirea intervențiilor în situații de urgență în zone greu accesibile”, implementat în perioada iunie 2014 – decembrie 2015.

Valoarea totală a proiectelor este de 58.544.096,97 lei (aprox. 13 mil. Euro), toate trei proiectele fiind finanțate prin Programul Operațional regional 2007-2013.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax