Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cămin pentru pelerini, cu 22 de camere şi sală de conferinţe, inaugurat la Alba Iulia, zona Schit

Publicat

camin schit pelegrini Pelerinii care vizitează Alba Iulia şi Catedrala Ortodoxă din Capitala Marii Uniri au la dispoziţie un cămin modern cu 22 de locuri de cazare şi sală de conferinţe. Locaţia, din zona Schit, a fost binecuvântată joi de ÎPS Irineu, Arhiepiscop Ortodox de Alba Iulia.

Joi, 23 februarie 2017, Înaltpreasfintiţul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de binecuvântare a Căminului bisericesc „Peregrinus” din incinta Schitului „Hristos Pantocrator” din municipiul Alba Iulia. La acest eveniment au participat membrii Permanenţei Consiliului eparhial, preoţi, autorităţi locale şi numeroşi invitaţi, potrivit reîntregirea.ro.

ÎPS Irineu a remarcat importanţa acestui „spaţiu confortabil, unde vor poposi credincioşi dreptmăritori, aflaţi în pelerinajul lor pe plaiurile transilvane, sosiţi în Alba Iulia, cetatea Marii Uniri”. La finalul slujbei, a oferit diplome de aleasă cinstire celor care s-au implicat în lucrările de edificare şi amenajare ale acestui aşezământ bisericesc.

Căminul, care are elemente de arhitectură neobrâncovenească şi modernă, dispune de un număr de 22 de camere de cazare, o trapeză şi o sală de conferinţe cu 60 de locuri, toate pregătite pentru a primi pelerini care vizitează Catedrala Reîntregirii, mănăstirile şi schiturile din Eparhie, dar şi cele mai importante obiective turistice din judeţul Alba și din împrejurimile acestuia.

surse foto: reintregirea.ro, trinitastv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Mdda

    duminică, 26.02.2017 at 16:09

    Saracii pelerini, nu au avut bani de hotel. Si pentru copiii orfani si care nu au ce manca de ce nu au ridicat o cladiree.

    • UnOarecare

      duminică, 06.08.2017 at 00:06

      Mdda – Cu un singur clik sau punand niste intrebari in stang-dreapta puteti afla de cati copii orfani, batrani singuri si oameni sarmani are grija Biserica Ortodoxa ( la nivel local Arhiepiscopia de Alba Iulia) Si credeti-ma ca veti fii surprins/a sa aflati numarul.(doar intr-un singur loc, aici aproape, sunt 150 de copii orfani si batrani).Pana acum doi ani gandeam la fel si faceam acelasi tip de comentarii, dar cum nimic nu este intamplator, Dumnezeu ‘m-a dus’ sa vad cum stau lucrurile.

  2. Antisystem

    joi, 24.08.2017 at 08:40

    @Mdda: Dar dvs., practic ce faceţi pentru copiii orfani care nu au ce manca? Desigur, alţii (care chiar fac) sunt de vină, dvs. în niciun caz…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax