Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Casa Căsătoriilor din Blaj a intrat în reparaţii. Investiţie de peste 400.000 de lei pentru tinerii care vor să-şi unească destinele

Publicat

Tinerii din Blaj care doresc să-și unească destinele vor avea la dispoziţie, până la sfârşitul acestui an, un spaţiu complet renovat. Primăria a dispus începerea lucrărilor de reabilitare la Casa Căsătoriilor, încă din 5 august, iar şantierul ar urma să fie terminat în trei luni.

Casa Căsătoriilor funcționează în prezent într-un imobil de sine stătător în incinta Primăriei Municipiului Blaj. Alături de funcțiunea principală, clădirea mai adăpostește și birouri din cadrul Direcției buget, impozite și taxe locale.

Prin acest proiect se dorește reabilitarea structurală și arhitecturală a construcției și aducerea sa la o imagine contemporană care să confere caracterul reprezentativ al funcțiunii Casei Căsătoriilor.

“Din păcate clădirea în care se oficiau până acum cununiile civile era una în totală antiteză cu momentul celebrat. Încăperile mici, luminozitatea redusă, mobilierul vechi și lipsa funcționalității ne-au făcut să luăm decizia de a introduce această clădire pe lista prioritaților imediate”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Pe lângă lucrările de consolidare și refacere a fațadei este prevazută și o extindere a imobilului în vederea obținerii la interior a unui hol care să deservească birourile și casieria pentru plăți taxe și impozite. De asemenea, este prevăzută și amenajarea spațiului liber de lângă clădire sub forma unei curți acoperite cu o pergolă.

Autorităţile au luat decizia de începere a lucrărilor în această perioadă pentru că în sezonul cald oficierea cununiilor civile se face în aer liber, în Parcul Avram Iancu.

Lucrările de reabilitare au început în data de 5 august și se vor derula pe perioada a trei luni, termenul de finalizare fiind 5 noiembrie 2014. Valoarea totală a investiției este de 416 000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax