Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Câte persoane se află în carantină și în izolare în Alba. Numărul celor confirmați pozitiv, ȚINUT la SECRET de autorități

Publicat

La nivelul județului Alba se află în prezent  164 persoane în carantină, 31 persoane ieșite din carantină, 1771 persoane izolate la domiciliu, 545 persoane ieșite din izolare. Numărul persoanelor confirmate pozitiv cu noul virus, la nivelul județului Alba este ținut la secret. 

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În ultimele 24 de ore, 313 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și 79 polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare  în cazul a 910 persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020.

Ca urmare a acțiunii au fost aplicate 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 239.240 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanței Militare nr. 3 din 2020.

De exemplu, în intervalul orar 13.00 – 15.00, 84 de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și polițiștii Municipiului Alba Iulia împreună cu jandarmi și polițiști locali au desfășurat o acțiune cu efective suplimentare pe raza municipiului, ce a vizat verificarea respectării legitimității prezenței pe stradă a persoanelor.

În cadrul activității, au fost verificate peste 400 de persoane, iar majoritatea aveau asupra lor declarația pe propria răspundere sau adeverința de la locul de muncă și se aflau în deplasare spre sau de la locul de muncă. Totuși, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de  36.500 de lei, unor persoane care nu au putut justifica prezența pe stradă.

Între persoanele verificate erau și vârstnici care aveau asupra lor declarația pe propria răspundere, însă nu au respectat intervalul orar prevăzut de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020 în care este permisă prezența lor în zonele publice.

Acestora li s-a atras atenția cu privire la faptul că pot părăsi domiciliul doar în intervalul orar 11.00 – 13.00.

119  efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba au fost angrenate joi 26 martie a.c.,  în misiuni de combatere și prevenire a epidemiei de coronavirus, aplicând 9 sancțiuni: 1 avertisment și 8 amenzi contravenționale  pentru nerespectarea dispozițiilor ordonanțelor militare, în valoare de 5600 de lei, astfel: 3 la Cugir, 4 la Sebeș, 1 la Câmpeni, 1 în municipiul Alba Iulia.

sursă foto: Prefectura Alba

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anonim Covid19

    vineri, 27.03.2020 at 22:24

    hai sa nu mai stea nimeni acasa, sa iesim pe strada pentru ca ne ascunde adevarul

    este inposibil ca in alba numai 1 caz confirmat, acum cateva saptamani cum era prin supermarkete prin de oameni veniti de dincolo cu masini de italia si franta …

    acum daca mergi pe strada aproape o gramada de oameni sunt rugrusiti sau tusesc …hmm oare de ce ? pai pt ca e secret !! din cat stiu o fost 2 morti suspecte unde nu se mai pot loa analize deci o fi sau nu cu virusul ucigas ? se poate afla daca se cauta in ele virusul traieste si in morti mult si bine ii place si caldura

    medicamente nu sunt decat experemente 😉
    scrie si in biblie cand se gaseste un leac la o boala ex cancer , apare alta boala..relax e ceva normal … cum distrugem planeta asa ne distruge si ia 😉

    la cum votati oameni ce distrug tara asa va distruge su virusulcorona 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax