Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cauciucurile smart folosite de roverele NASA vor fi vândute în curând și pe Pământ. Cum arată anvelopele pentru biciclete

Publicat

Foto: SMART Tire Company

Compania SMART Tire a dezvăluit că primele sale cauciucuri construite pentru explorarea spațială vor fi comercializate în curând pentru publicul larg. Compania intenționează să pună în vânzare cauciucurile pentru bicicliști la începutul lui 2022, urmând ca ulterior să le lanseze și pentru autovehicule.

„Anvelopa pentru bicicletă METL™ este un pas uriaș pentru compania SMART Tire, cu speranța de a deveni următoarea mare companie americană de anvelope, aducând soluții mai inteligente și mai curate pentru viitorul transportului”, au transmis reprezentanții companiei. Produsul final va fi acoperit cu un nou material cauciucat pe banda de rulare, care va asigura o aderență foarte bună în toate condițiile meteorologice.

Foto: SMART Tire Company

Testate deja de NASA cu roverele sale marțiene, cauciucurile sunt echipate cu tehnologia Radial Shape Memory Alloy (SMART) fabricată din materialul super elastic NiTinol+.

În timp ce un elastic obișnuit se poate întinde, acest material inteligent reprezintă un pas înainte pentru tehnologia aliajelor, permițând rearanjarea structurii sale moleculare când este îndoit și revenirea imediată la forma sa anterioară.

Foto: SMART Tire Company

 

Cauciucurile construite din materialul respectiv nu pierd niciodată aer, nu se sparg și au rezistența titanului, având numeroase aplicații și pe Pământ.

Ele pot fi folosite ca alternativă pentru bicicletele cu suspensii pe aer, având o tracțiune îmbunătățită care poate oferi mai multă siguranță bicicliștilor atât pe drumuri de beton cât și pietriș indiferent de vreme.

În plus, cauciucurile SMART pot ține o viață fără a fi nevoie de înlocuirea lor. Însă poate cel mai entuziasmant lucru este că acestea sunt produse de NASA.

Ca și componentă a roților roverelor marțiene aliajul a fost creat pentru a fi rezistent la terenul aspru de pe suprafața planetei roșii, cauciucurile fiind proiectate pentru a absorbi șocurile și proteja sistemele interne ale vehiculelor spațiale.

sursa: smarttirecompany.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax