Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ce greșeală a comis șoferul unui BMW care a provocat un grav accident în Alba. Viața unui minor a fost pusă în pimejdie

Publicat

Greșeala comisă de șoferul unui BMW, care a dus la un grav accident de circulație petrecut pe raza județului Alba, a fost detaliată de magistrații din Blaj. Aceștia l-au condamnat pe un șofer care a provocat un accident rutier pe DN1, în urmă cu aproape trei ani. În urma accidentului un minor de 7 ani a fost grav rănit. 

În data de 13 august 2024, judecătorii din Blaj au dat o primă decizie în acest caz.

Accidentul s-a petrecut în data de 10 octombrie 2021, pe DN 14 B, în direcția Crăciunelu de Jos – Blaj. La scurt timp după impact a fost dată alarma. Au ajuns la fașa locului salvatorii de la ISU, polițiști, dar a fost chemat și un elicopter SMURD.

Cum s-a petrecut accidentul

Potrivit IPJ Alba, în jurul orei 14,50, un bărbat de 43 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe DN 14 B, în direcția Crăciunelu de Jos – Blaj, la kilometrul 19+177 de metri, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din comuna Florești, județul Cluj.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Doi copii de 9 și 6 ani, răniți într-un accident GRAV, produs aproape de Blaj. Unul dintre copii este inconștient

În urma accidentului, o femeie de 41 de ani și doi minori de 9 și 7 ani (informația inițială era că unul dintre copii are 6 ani), toți pasageri în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni corporale și au fost transportași la spital.

Ce au reținut magistrații

În fața magistraților șoferul a declarat că a fost surprins o coloană de mașini aflată în așteptare pe sensul său de mers și ”pentru a evita impactul cu autovehiculul din fața sa, al cărui șofer a acționat sistemul de frânare, fără a se asigura corespunzător a efectuat o manevră de viraj la stânga și a pătruns parțial pe sensul opus de mers, unde a intrat a intrat în coliziune frontală cu autovehiculul care venea din sens opus”, au notat magistrații.

Ce pedeapsa au decis magistrații

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu amânare, pentru infracțiunea de vătămare corporală.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate