Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Centru modern de îngrijire și asistență pentru persoane cu handicap psihic și mintal, la Ocna Mureș. Cum va arăta

Publicat


Un centru modern de îngrijire și asistență pentru persoanele cu handicap psihic și mintal se va amenaja la Ocna Mureș, în locul fostului spital de recuperare. Investiția se ridică la suma de peste 3,3 milioane de lei, fără TVA.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) o licitație privind proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane cu Handicap Psihic și Mental Ocna Mureș”.

Proiectul propune reconversia funcțională din spital de recuperare în Centru de îngrijire și asistenţă persoane cu handicap psihic şi mintal. Imobilul teren şi construcţia sunt situate în intravilanul oraşului Ocna Mureş, pe strada Mihai Viteazu, nr. 55. Terenul are o suprafaţă de 5.850 mp în acte şi 5.610 mp măsurată.

Construcția este formată din mai multe tronsoane de clădire, alipite, și are un regim de înălțime Sp + P. Potrivit expertizei tehnice, în forma actuală, construcția nu poate fi exploatată în condiții de siguranță, prezentând numeroase probleme.

Printre problemele semnalate se numără: finisaje și instalații degradate în totalitate; planșeul peste parter, acoperișul și pereții prezintă degradări pronunțate pe mai multe zone.

Pentru realizarea proiectului se propune:

 • demontarea integral a învelitoarei, șarpantei și planșeul din lemn peste parter
 • desființarea pereților existenți care nu mai corespund noii compartimentări arhitecturale și pereții cu degradări majore
 • pe zonele pe care fundațiile existente nu au adâncime de fundare corespunzătoare se vor lua măsuri de creștere a acesteia, prin subzidire
 • executarea perețiilor nou propuși
 • peste parter se vor executa centuri și grinzi din beton armat care vor lega întreaga structură la acest nivel
 • executarea planșeului peste parter

Suprafața utilă propusă pentru noul Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane cu Handicap Psihic și Mental Ocna Mureș este de 1.083,60 mp. Ca și compartimentare, aceasta va include, printre altele: saloane, băi, cabinet medical, cameră de gardă, uscătorie / călcătorie / spălătorie, depozit, spațiu tehnic, bucătărie, spațiu primire / recreere, arhivă, birou administrație și cameră infirmiere.

 

Valoare estimată a contractului este de 3.304.270,96 lei fără TVA. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 22 luni de la data atribuirii contractului/emiterii ordinelor de începere a serviciilor/lucrărilor, din care 4 luni servicii de proiectare și 18 luni execuţie lucrări.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Miriam

  sâmbătă, 05.10.2019 la 12:01

  In loc sa mutați acolo Unitatea Medico Sociala, care este un dezastru ca si conditii si management, creați ceva pentru alte tipuri de boli si bolnavi! De acea unitate ar fi trebuit sa va îngrijiți si sa urmăriți permanent activitatea de acolo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate