Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Clement Negruț (MP): Condamnarea lui Mircea Băsescu nu influențează imaginea partidului. Mișcarea Populară și-a prezentat candidații la primăriile Mirăslău și Câlnic

Publicat

mp calnic miraslau Partidul Mișcarea Populară a prezentat, vineri, doi candidaţi care vor intra în cursa electorală pentru alegerile locale de anul viitor. Este vorba despre Renata Giurgiu și Claudiu Tomescu, cei care vor încerca să câștige fotoliile de primari la Mirăslău și Câlnic.

La conferința de presă organizată vineri, la sediul partidului Mișcarea Populară din Alba Iulia, au fost prezenți deputatul Clement Negruț și candidații MP la alegerile locale de anul acesta, Renata Giurgiu și Claudiu Tomescu.

Clement Negruț a transmis că, până la sfârșitul lunii, Mișcarea Populară Alba va avea nominalizați candidații în peste 50 la sută dintre localitățile din județ și se va încerca definitivarea și structurarea listelor de consilieri locali.

Referitor la condamnarea fratelui fostului preşedinte Traian Băsescu, Clement Negruț a transmis că nu influențează în niciun fel partidul sau imaginea partidului, deoarece Mircea Băsescu nu are legătură cu Mișcarea Populară.

„Am avut și avem un președinte mai mult decât puternic. Fiecare răspunde pentru faptele sale, că e frate, că e soră, că e soție, că e tată sau mamă. Atâta timp cât președintele Traian Băsescu nu are nicio implicare în zona asta pentru care este acuzat Mircea Băsescu, nu văd de ce ar fi o problemă pentru Mișcarea Populară”,  a transmis Clement Negruț.

Reamintim faptul că Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnat vineri, 8 ianuarie, la patru ani închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, însă decizia nu este definitivă.

Citește și Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, condamnat la patru ani închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă

mp miraslau renata giurgiu Candidatul MP la Primăria Mirăslău este Renata Giurgiu. Candidata MP este în vârstă de 31 de ani, este căsătorită, are doi băieți și locuiește în satul Decea, comuna Mirăslău. Este absolventă a studiilor economice, profil Contabilitate și Informatică de Gestiune și are un master în domeniul Auditul și Contabilitatea Instituțiilor Publice.

„În Mirăslău, mediul de afaceri trebuie îmbunătățit. Nu numai pentru mediul rural cât și pentru zona care aparține, zona Aiud, Ocna Mureș. Mulțumim primarului din Ocna Mureș pentru ieșirea pe autostradă. Sperăm ca acest lucru să ne ajute ca să ne dezvoltăm”, a transmis Renata Giurgiu.

mp calnic tomescu claudiu După prezentarea candidatului MP de la Mirăslău, a urmat candidatul de la Câlnic. Este vorba despre Claudiu Tomescu, are 47 de ani, este căsătorit și are cinci copii. Este de profesie silvicultor, având meseria de pădurar, de 20 de ani în zona Câlnic.

În trecutul său politic, Claudiu Tomescu a fost consilier PDL în comuna Câlnic. Acesta spune că și-a dat din vechiul partid deoarece nu s-a mai regăsit acolo, trecând la Mișcarea Populară.

„Candidez pentru funcția de primar în comuna Câlnic considerând că pot să schimb ceva ce nu s-a schimbat până acum în această zonă, în primul rând mentalitatea și felul de a fi a cetățenilor și în al doilea rând să ridic și să înfrumusețez nivelul de trai al comunei”, a declarat Tomescu.

Tomescu a mai spus că în zonă, de 25 de ani nu au mai fost aduși investitori străini. „Nu au fost atrași prin nimic. Am avut o tentativă, acum opt ani de zile, pentru a aduce niște olandezi pentru a face o tâmplărie mică, un loc de agrement. Am întâmpinat greutăți, nu au fost cooperanți oamenii din zonă, mai ales consilierii locali și conducerea primăriei”, a spus candidatul MP.

În discuție a fost adusă și problema romilor din comuna Câlnic. „Să nu uităm că la noi în zonă este un număr foarte mare de romi. Pe linia lor, în afară de un proiect mic de asfaltare, nu s-a făcut nimic. Au fost marginalizați și de oamenii din zonă, nu au fost implicați în viața de zi cu zi a comunei. Sunt multe lucruri care se pot face înspre fonduri europene și inclusiv despre implicarea cetățeanului”, a spus Claudiu Tomescu.

Deputatul Clement Negruț a ținut să transmită actualului primar al comunei Câlnic „să nu mai facă presiuni asupra oamenilor și membrilor MP din Câlnic, presiuni de diferite naturi, de la amenințări până la alte lucruri”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax