Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Comercianții de mărțișoare și-au „arvunit” locurile la Alba Iulia. Chitanță de la primărie lipită de o bancă

Publicat

Comerțul stradal a devenit de câțiva ani buni o afacere destul de profitabilă în Alba Iulia și mai ales în zile de sărbătoare, ca de exemplu Dragobetele, 1 Martie și 8 Martie, când oamenii caută să cumpere cele mai frumoase flori sau cadouri. Comercianții din oraș se grăbesc să își rezerve cel mai bun loc, care să le garanteze o zi de vânzare profitabilă.

Tocmai pentru a fi sigur că are locul dorit, un vânzător a pus, în locul în care va urma să aibă pusă taraba, o bancă pe care a lipit și chitanța primită de la Serviciul Public al Primăriei, ca dovadă că suprafaţa de 2 mp îi „aparține”, pentru că a plătit pentru ea. Cazul său nu este unic, ba chiar a devenit o practică pentru cei care ies în fiecare an cu flori și mărțișoare, să își „păzească” locul.

Citește și MESAJE de DRAGOBETE 2021 • SMS-uri haioase și amuzante • Felicitări romantice, mesaje de dragoste pentru el sau ea de ziua îndrăgostiţilor la români • Mesaje sincere de iubire pentru îndrăgostiți • Mesaje romantice de iubire pentru ea sau el • SMS-uri, idei de felicitări și declarații de dragoste

Bulevardul Transilvaniei și zona magazinului Unirea din centrul orașului Alba Iulia devin, în câteva zile, un mic târg de flori și mărțișoare.

Vestirea primăverii și „Ziua femeii” scot în stradă zeci de comercianți pregătiți cu mii de mărțișoare, realizate în mare parte chiar de ei, dar și cu flori. Cele două zone sunt singurele din oraș unde aceștia au voie să își comercializeze produsele, iar „lupta” pentru un vad bun este strânsă, pentru că fiecare își dorește că prindă locul cel mai bun.

Cu această idee a pornit și un comerciant din Alba Iulia care, pentru a-și asigura locul dorit, a pus o bancă în fața magazinului Unirea, exact în perimetrul care se pare că îi revine.

Pentru a demonstra că și-a plătit cotizația la primărie, 6 lei mp/zi, acesta a lipit pe bancă chitanța primită în urma plății. Acesta și-a rezervat cei 2 mp pentru câteva zile bune, din data de 22 februarie până la 1 martie, exact perioada în care orașul se umple de mărțișoare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax