Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – „Brațul de fier”: Competițiile între reenactori la aruncarea suliței și tir cu arcul au fost „cursuri” de inițiere pentru spectatori

Publicat

IMG_8410 Un moment aparte, în ultima zi a Festivalului Roman „Apulum” de la Alba Iulia ar fi trebuit să fie și competiția „Brațul de fier”.

Cei mai vânjoși flăcăi sau cele mai curajoase domnițe trebuiau să demonstreze că se pricep în aruncatul suliței și trasul cu arcul. De fapt „competiția” a constat în „cursuri” de inițiere pentru publicul spectator și în niciun caz în competiții între reenactori cum era trecut în program.

 

 

IMG_8403 Dar ca să arate totuși că au un “braț de fier”, doi legionari de la Garda Apulum și-au pus rezistența la încercare într-o luptă de skanderberg în tabăra militară.

În programul din ultima zi a Festivalului Roman Apulum, „Brațul de fier” era trecut ca și competiții între reenactori, respectiv aruncarea suliței, tir cu arcul pe Platoul de pe strada Militari. În realitate oamenii care au fost prezenți pe platou au tras cu arcul în două ținte, bineînțeles sub coordonarea unor reenactori, iar mai jos un tânăr reenactor arunca cu sulița fără să aibă vreun contracandidat.

Astfel că ceea ce trebuia să fie „Brațul de fier”, respectiv competiții între reenactori la aruncat cu sulița și tras cu arcul, cum apare în program, de fapt „lupta” s-a dat între cei prezenți pe platoul din fața Traseului Celor Trei Fortificații, bineînțeles în final toți fiind și câștigătorii.

VEZI AICI cum s-a desfășurat competiția „Brațul de Fier”, în urmă cu doi ani la Festivalul Roman Apulum.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax