Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Complexul balnear de la Ocna Mureș ar urma să primească primii turiști în 2021. Cum va arăta


Publicat

Staţiunea Băile Sărate din Ocna Mureş, ale cărei ape clorosodice şi-au arătat puterea tămăduitoare timp de aproape 100 de ani, va redeveni un important reper pe harta turistică a României. În prezent lucrările de construcție a complexului balnear de 6.500 de metri pătrați sunt în plină desfășurare, acestea urmând a fi finalizate în anul 2021.

Vezi și FOTO: Construcția complexului balnear de la Ocna Mureș prinde contur. A fost turnată fundația bazei de tratament

Construite în anul 1897, Băile Sărate au cunoscut o evoluţie spectaculoasă, Ocna Mureş devenind în perioada interbelică a doua staţiune balneo-climaterică din întreaga ţară, renumită pentru tratamentele din sfera afecţiunilor reumatismale, neurologice sau ginecologice.

Cocheta aşezare, vizitată anual, în perioada 1980 – 1990, de aproape 8000 de turişti şi persoane sosite la tratament, a început să-şi piardă treptat strălucirea. Complexul, format din Baza de tratament cu amenajări pentru aeroterapie, helioterapie, electroterapie şi băi calde, ştrandul, centrul medical, cele două hoteluri, restaurantul şi celelalte clădiri ce îndeplineau diferite funcţiuni auxiliare, a cunoscut, la începutul perioadei post-comuniste, o perioadă de declin, ajungând să fie vândut în anul 2002 unui investitor local şi, ulterior, demolat.

Pentru a pune în valoare potenţialul terapeutic şi turistic deosebit al zonei şi pentru a readuce localitatea în topul staţiunilor balneo-climaterice din România, Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria Ocna Mureş, a început lucrările pentru realizarea unui complex turistic ce va cuprinde, pe o suprafaţă de 6.500 de metri, o bază de agrement, sală de fitness, restaurant, welness, săli pentru tratamente, precum şi spaţii pentru activităţi sportive, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 6 milioane de euro.

Astfel, în anul 2021, turiştii se vor putea bucura de beneficiile acestei baze de tratament şi agrement ce ar putea face din Băile Sărate Ocna Mureş cea mai importantă staţiune de profil din Transilvania şi, de ce nu, din întreaga ţară.

sursa: Facebook (Consiliul Județean Alba)ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    marți, 14.05.2019 at 21:22

    Nici o autostrada nu dureaza atat. Ce trantori lucreaza pe acel santier ? Sau totul se face din harlet, lopata si mistrie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident în lanț între Alba Iulia și Sebeș. Mai multe mașini s-au lovit în zona Trei Poduri. Traficul este blocat

Publicat

Un accident în lanț s-a produs luni, în jurul orei 12.00, între Alba Iulia și Sebeș, aproape de sensul giratoriu aflat în intersecția cu drumul spre Vințu de Jos (Trei Poduri). 

În accident au fost implicate 5 mașini, potrivit unor martori oculari. Printre acestea se află și cel puțin două mașini de lux.

Traficul pe direcția Alba Iulia – Sebeș a fost blocat și s-a format o coloană de câțiva kilometri. În prezent se desfășoară cu greutate.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, accidentul a fost fără victime.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat, găsit decedat într-o casă din Alba Iulia. Pompierii au intervenit pentru deblocarea ușii

Publicat

deblocare-pompieri-usa

Un bărbat a fost găsit decedat, luni, 10 august, în jurul orei 12.30, într-o casă situată pe strada Aurel Vlaicu din Alba Iulia.

Potrivit ISU Alba, pompierii din Alba Iulia au intervenit pentru deblocarea ușii locuinței în care se afla bărbatul.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Patru cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

Au fost confirmate patru cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise luni, 10 august, de către Direcția de Sănătate Publică.

În total, de la începutul pandemiei în județul Alba au fost înregistrate 830 de îmbolnăviri. 656 de persoane au fost declarate vindecate și de asemenea au fost înregistrate 36 decese, de la începutul pandemiei.

În Alba, duminică au fost prelucrate 311 teste, la SJU. Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 47.501.

Localitățile din care provin cazurile noi (10 august):

Alba Iulia – 1

Cugir – 1

Gârbova – 1

Sebeș – 1

Până duminică, erau 826 de cazuri (7 noi), 644 persoane vindecate, 36 decese, 47.190 teste effectuate (220 în ultimele 24 de ore).

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ITM Alba: Amenzi de peste 50.000 lei și două persoane găsite cu ”muncă nedeclarată”, după controale la firme din județ

Publicat

sediul ITM Alba

ITM Alba a dat amenzi de peste 50.000 de lei și a depistat două persoane în situație de ”muncă nedeclarată”, în urma controalelor derulate săptămâna trecută la firme din județ.

Potrivit instituției, în perioada 3-9 august, în domeniul relaţiilor de muncă au fost verificați 41 de agenți economici, cu un număr total de 479 de angajați. Au fost făcute și controale de noapte.

Inspectorii au descoperit 73 de nereguli, inclusiv două persoane în situație de ”muncă nedeclarată”. Au dat 6 amenzi în valoare de 54.500 lei (40.000 lei, pentru munca nedeclarată) și 14 avertismente.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

primirea în lucru a salariaţilor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă

neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale

neplata drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul individual de muncă

neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent

neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat

netransmiterea în termenul legal în Revisal a suspendărilor de contracte individuale de muncă

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost verificate 38 de unități și constatate 74 nereguli. Au fost sancționați 18 angajatori, cu 20 avertismente.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor

lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate

lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR

lipsa instruirii periodice a lucrătorilor

organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006

lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate

desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

În perioada 7-9 august, ITM Alba a derulat acțiuni de control, împreună cu reprezentanți ai DSP Alba, IPJ Alba și ANSVSA Alba, la 40 de unități care au deschis terase.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate