Contacteaza-ne si pe
Publicitate

OCNA MUREȘ

FOTO: Construcția complexului balnear de la Ocna Mureș prinde contur. A fost turnată fundația bazei de tratament

Publicat

Construcția complexului balnear de la Ocna Mureș a început să capete contur. Fundația construcţiei ce va deservi baza de tratament a fost turnată, pereții unor clădiri din zona de agrement au fost ridicați și lucrările la viitorul bazin acoperit sunt în plină desfășurare. 

Investiţia în cel mai ambițios proiect pe care l-a avut până în prezent administrația din Ocna Mureș, în valoare de 5,87 milioane de euro, ar urma să fie finalizată în cel mult 2 ani. 

ocna mures complex

Miercuri, 3 aprilie, administrația locală din Ocna Mureș a invitat 30 de localnici pe șantierul complexului balnear, pentru a vedea stadiul lucrărilor direct de la fața locului, relatează ocnamuresonline.

 

Complexul turistic va cuprinde spații cu destinații multiple: baza de agrement, sală de fitness, restaurant, birouri, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumusețare și sănătate, magazin de echipamente și produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii și altele.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Construcția complexului balnear de la Ocna Mureș a început. Când ar urma să fie gata

ocna mures complex

Durata de execuţie a obiectivului este de 30 luni, suprafaţa terenului în discuţie fiind de 10.656 mp, din care suprafaţa construită 4.654 mp, suprafaţa desfăşurată 6.754 mp, suprafaţa bazine exterioare 1.721,75 mp, terase, platforme 3.358 mp şi spaţii verzi 922,25 mp (din care pe 653 mp se vor planta arbuşti / tufişuri).

CITEȘTE ȘI: Construcţia Complexului Balnear de la Ocna Mureș ar putea începe în aprilie. Va fi gata în doi ani jumate

Baza de tratament cuprinde spaţii cu diferite funcţiuni, cum sunt:

– centrul de sănătate, pentru aplicarea unor cure de sănătate;

– centrul de recuperare, pentru aplicarea unor cure profilactice secundare, terapeutice si de recuperare medical

– centrul de bunăstare, înfrumuseţare

– centrul de primire, divertisment si cultural, sinergic cu activitătii de receptie, relaxare

– bar/ restaurant, magazine, inclusiv cu produse balneare si cosmetice

– bază proprie de cură balneară cu: săli de tratament, piscine de tratament, săli de consultaţii medicale si masaj etc.

 – spaţii pentru practicarea de activităţi sportive: piscină, saună, săli de gimnastică, bar, etc

– spatii tehnice aferente construcţiei

complex ocna mures

TCI Cluj Napoca, principalul constructor din asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași) care a câștigat licitația pentru construcția obiectivului, are la activ numeroase lucrări mari în construcții în cei peste 65 ani de activitate.

constructie ocna mures

La finalizarea lucrărilor, judeţul Alba şi oraşul Ocna Mureş vor dobândi dreptul de proprietate în cotă de ½ în devălmăşie, asupra obiectivului” Amenajare bază de tratament şi agrement în Oraşul Ocna Mureş”.

Cele două administraţii vor împărţi egal cheltuielile de realizare a investiţiei. Pentru realizarea bazei de tratament şi agrement de la Ocna Mureş, estimările de costuri sunt în valoare de 37.879.718 lei cu TVA inclus, din care lucrări de construcţii-montaj, de 29.395.038 lei cu TVA inclus, iar dotările bazei, de 1.361.967 lei.

foto: Facebook Ocna Mureș online

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

LIVE-VIDEO: Ziua Drapelului României, sărbătorită la Alba Iulia. Ceremonial în Piaţa Tricolorului

Publicat

z

Ziua Drapelului României este marcată miercuri, 26 iunie, la Alba Iulia, printr-o serie de manifestări organizate în Piaţa Tricolorului, în Cetatea Alba Carolina. Începând cu ora 10.00, reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene vor lua parte la „prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă şi ocuparea locului în dispozitiv, alocuţiune referitoare la sărbătorirea Zilei Drapelului României, primirea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Două persoane rănite în urma unui accident rutier pe raza localității Băgău. Un automobil a intrat într-un cap de pod

Publicat

pompierii-SMURD

Două persoane au fost rănite ușor în urma unui accident rutier petrecut miercuri, în jurul orei 9:40, pe raza localității Băgău, în comuna Lopadea Noua. Potrivit reprezentanților ISU Alba, autoturismul în care se aflau cele două persoane rănite ar fi intrat într-un cap de pod. Potrivit IPJ Alba, accidentul s-ar fi petrecut în momentul în […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

(P) eMAG: Cum aleg un fotoliu extensibil confortabil

Publicat

emag fotolii

Motivul real pentru care vei vrea să alegi un fotoliu extensibil este confortul. Da, stilul contează – cel mai probabil ai nevoie de un fotoliu extensibil care să se încadreze bine în decorul casei tale –dar de fapt vei alege unul pentru că este confortabil. Un fotoliu extensibil este adesea „scaunul ușor” pe care îl […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba: Măsuri de prevenire a riscului de înec. Ce trebuie să aveți în vedere înainte să mergeți la scăldat

Publicat

În zilele însorite de vară cu temperaturi ridicate creşte numărul persoanelor care aleg să-şi petreacă timpul liber în apropierea cursurilor de apă, bălţilor, lacurilor sau canalelor de irigaţie. Ţinând cont că majoritatea acestor arealuri nu sunt amenajate şi marcate corespunzător, creşte pericolul de înec şi accidente. Majoritatea victimelor sunt adolescenţi care, fie din neatenţie, fie […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate