Contacteaza-ne si pe
Publicitate

OCNA MUREȘ

FOTO: Construcția complexului balnear de la Ocna Mureș prinde contur. A fost turnată fundația bazei de tratament

Publicat


Construcția complexului balnear de la Ocna Mureș a început să capete contur. Fundația construcţiei ce va deservi baza de tratament a fost turnată, pereții unor clădiri din zona de agrement au fost ridicați și lucrările la viitorul bazin acoperit sunt în plină desfășurare. 

Investiţia în cel mai ambițios proiect pe care l-a avut până în prezent administrația din Ocna Mureș, în valoare de 5,87 milioane de euro, ar urma să fie finalizată în cel mult 2 ani. 

ocna mures complex

Miercuri, 3 aprilie, administrația locală din Ocna Mureș a invitat 30 de localnici pe șantierul complexului balnear, pentru a vedea stadiul lucrărilor direct de la fața locului, relatează ocnamuresonline.

 

Complexul turistic va cuprinde spații cu destinații multiple: baza de agrement, sală de fitness, restaurant, birouri, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumusețare și sănătate, magazin de echipamente și produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii și altele.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Construcția complexului balnear de la Ocna Mureș a început. Când ar urma să fie gata

ocna mures complex

Durata de execuţie a obiectivului este de 30 luni, suprafaţa terenului în discuţie fiind de 10.656 mp, din care suprafaţa construită 4.654 mp, suprafaţa desfăşurată 6.754 mp, suprafaţa bazine exterioare 1.721,75 mp, terase, platforme 3.358 mp şi spaţii verzi 922,25 mp (din care pe 653 mp se vor planta arbuşti / tufişuri).

CITEȘTE ȘI: Construcţia Complexului Balnear de la Ocna Mureș ar putea începe în aprilie. Va fi gata în doi ani jumate

Baza de tratament cuprinde spaţii cu diferite funcţiuni, cum sunt:

– centrul de sănătate, pentru aplicarea unor cure de sănătate;

– centrul de recuperare, pentru aplicarea unor cure profilactice secundare, terapeutice si de recuperare medical

– centrul de bunăstare, înfrumuseţare

– centrul de primire, divertisment si cultural, sinergic cu activitătii de receptie, relaxare

– bar/ restaurant, magazine, inclusiv cu produse balneare si cosmetice

– bază proprie de cură balneară cu: săli de tratament, piscine de tratament, săli de consultaţii medicale si masaj etc.

 – spaţii pentru practicarea de activităţi sportive: piscină, saună, săli de gimnastică, bar, etc

– spatii tehnice aferente construcţiei

complex ocna mures

TCI Cluj Napoca, principalul constructor din asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași) care a câștigat licitația pentru construcția obiectivului, are la activ numeroase lucrări mari în construcții în cei peste 65 ani de activitate.

constructie ocna mures

La finalizarea lucrărilor, judeţul Alba şi oraşul Ocna Mureş vor dobândi dreptul de proprietate în cotă de ½ în devălmăşie, asupra obiectivului” Amenajare bază de tratament şi agrement în Oraşul Ocna Mureş”.

Cele două administraţii vor împărţi egal cheltuielile de realizare a investiţiei. Pentru realizarea bazei de tratament şi agrement de la Ocna Mureş, estimările de costuri sunt în valoare de 37.879.718 lei cu TVA inclus, din care lucrări de construcţii-montaj, de 29.395.038 lei cu TVA inclus, iar dotările bazei, de 1.361.967 lei.

foto: Facebook Ocna Mureș online

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Alba Iulia, găsit cu răni grave pe stradă, a murit la spital. Ar fi căzut de la înălțime

Publicat

criminalisti-politia-nu-treceti

Un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața după ce ar fi căzut de la înălțime. Acesta fusese găsit pe trotuar, pe strada Vasile Goldiș din Alba Iulia, cu răni grave la picioare și cap. A murit la spital. Poliția a fost sesizată despre incident miercuri dimineața, iar inițial a fost investigată varianta unui […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Florin Roman intră în competiția internă din PNL, pentru candidatura la Primăria Alba Iulia

Publicat

Deputatul Florin Roman își va anunta luni intrarea în cursa pentru Primăria Alba Iulia, deocamdată doar în competiția internă a PNL, potrivit unor surse politice. Surse din interiorul PNL dau ca sigur anunțul ce va fi făcut luni de deputatul Florin Roman, prin care își va face publică intrarea în competiția internă pentru desemnarea candidatului […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PARCĂRI cu PLATĂ la Alba Iulia: Ce surprize îi așteaptă pe șoferi de Mărțișor și cum se poate face abonament

Publicat

Șoferii care-și lasă mașinile la Alba Iulia, pe locuri marcate prin indicatoare de ”parcări cu plată”, care deja au fost montate în oraș ar putea avea mici surprize de Mărțișor. Potrivit reprezentanților Primăriei, cel mai probabil de la 1 Martie aceștia vor primi flyere în care sunt atenționați că staționează cu mașinile pe locuri cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Alte două persoane vor fi aduse în CARANTINĂ la Secția de Boli Infecțioase din Alba. Au sunat la 112

Publicat

Încă două persoane vor fi aduse în condiții speciale de izolare la Secția de Boli Infecțioase din Alba, după ce au sunat la 112, sâmbătă dimineața, acuzând febră, dureri în gât și dificultăți de respirație, potrivit DSP Alba. Este vorba despre două persoane – bărbat și femeie – aflate în autoizolare la domiciliu, care au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate