Contacteaza-ne si pe
Publicitate

OCNA MUREȘ

FOTO: Construcția complexului balnear de la Ocna Mureș prinde contur. A fost turnată fundația bazei de tratament

Publicat


Construcția complexului balnear de la Ocna Mureș a început să capete contur. Fundația construcţiei ce va deservi baza de tratament a fost turnată, pereții unor clădiri din zona de agrement au fost ridicați și lucrările la viitorul bazin acoperit sunt în plină desfășurare. 

Investiţia în cel mai ambițios proiect pe care l-a avut până în prezent administrația din Ocna Mureș, în valoare de 5,87 milioane de euro, ar urma să fie finalizată în cel mult 2 ani. 

ocna mures complex

Miercuri, 3 aprilie, administrația locală din Ocna Mureș a invitat 30 de localnici pe șantierul complexului balnear, pentru a vedea stadiul lucrărilor direct de la fața locului, relatează ocnamuresonline.

 

Complexul turistic va cuprinde spații cu destinații multiple: baza de agrement, sală de fitness, restaurant, birouri, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumusețare și sănătate, magazin de echipamente și produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii și altele.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Construcția complexului balnear de la Ocna Mureș a început. Când ar urma să fie gata

ocna mures complex

Durata de execuţie a obiectivului este de 30 luni, suprafaţa terenului în discuţie fiind de 10.656 mp, din care suprafaţa construită 4.654 mp, suprafaţa desfăşurată 6.754 mp, suprafaţa bazine exterioare 1.721,75 mp, terase, platforme 3.358 mp şi spaţii verzi 922,25 mp (din care pe 653 mp se vor planta arbuşti / tufişuri).

CITEȘTE ȘI: Construcţia Complexului Balnear de la Ocna Mureș ar putea începe în aprilie. Va fi gata în doi ani jumate

Baza de tratament cuprinde spaţii cu diferite funcţiuni, cum sunt:

– centrul de sănătate, pentru aplicarea unor cure de sănătate;

– centrul de recuperare, pentru aplicarea unor cure profilactice secundare, terapeutice si de recuperare medical

– centrul de bunăstare, înfrumuseţare

– centrul de primire, divertisment si cultural, sinergic cu activitătii de receptie, relaxare

– bar/ restaurant, magazine, inclusiv cu produse balneare si cosmetice

– bază proprie de cură balneară cu: săli de tratament, piscine de tratament, săli de consultaţii medicale si masaj etc.

 – spaţii pentru practicarea de activităţi sportive: piscină, saună, săli de gimnastică, bar, etc

– spatii tehnice aferente construcţiei

complex ocna mures

TCI Cluj Napoca, principalul constructor din asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași) care a câștigat licitația pentru construcția obiectivului, are la activ numeroase lucrări mari în construcții în cei peste 65 ani de activitate.

constructie ocna mures

La finalizarea lucrărilor, judeţul Alba şi oraşul Ocna Mureş vor dobândi dreptul de proprietate în cotă de ½ în devălmăşie, asupra obiectivului” Amenajare bază de tratament şi agrement în Oraşul Ocna Mureş”.

Cele două administraţii vor împărţi egal cheltuielile de realizare a investiţiei. Pentru realizarea bazei de tratament şi agrement de la Ocna Mureş, estimările de costuri sunt în valoare de 37.879.718 lei cu TVA inclus, din care lucrări de construcţii-montaj, de 29.395.038 lei cu TVA inclus, iar dotările bazei, de 1.361.967 lei.

foto: Facebook Ocna Mureș online

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Zeci de răniți și imobile avariate în urma unui cutremur produs în Albania. După o oră s-a înregistrat unul și în Vrancea

Publicat

UPDATE: Presa anunță că ar fi vorba despre minim 68 de răniți, după ce autoritățile anunțaseră inițial 20. Cutremurul s-a resimțit la mare depărtare de locul producerii.  Un seism cu magnitudinea de 5,6 pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seara, la 30 de kilometri vest de capitala Albaniei, Tirana, a anunţat Serviciul de prospectare geologică […]

Citește mai departe
Publicitate

Educație

Raport CE: Elevii din România vor avea anul acesta cele mai lungi vacanțe de Crăciun și Paște din UE

Publicat

vacanta de iarna

Elevii din România vor avea 41 de zile de vacanță de sărbători, potrivit calendarului anului școlar 2019-2020. Sunt 23 de zile pentru Vacanța de Crăciun și încă 18 zile libere în Vacanța de Paște. Sunt cele mai lungi perioade de vacanță din Uniunea Europeană, atât pentru perioada liberă de Crăciun, cât și pentru Paște, potrivit […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO DOCUMENT: Cea mai veche hartă a oraşului Alba Iulia. Prima imagine a Cetăţii medievale, de la 1687 o datorăm unui italian

Publicat

Prima imagine a Cetății medievale din Alba Iulia o datorăm unui italian și este datată în 1687. Planul stampă ne înfățișează orașul și incinta Cetății în linii generale, dar precise, susțin istoricii. „Pianta d’ Alba Iulia“ ne aduce în față o Cetate în formă pătrată, cu două bastioane (lucrare de fortificație construită de obicei la […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Român condamnat la cea mai grea pedeapsă în Germania: închisoare pe viață. Faptele sale i-au oripilat pe anchetatori

Publicat

Un român de 23 de ani a fost condamnat în Germania la închisoare pe viață, cea mai aspră pedeapsă din legea penală din această țară, care este aplicată în mod excepțional. Sava J. și-a ucis șefa, o femeie în vârstă de 51 de ani, pentru că nu a vrut să-i mărească salariul. Ce a urmat după […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate