Contacteaza-ne si pe
Publicitate

OCNA MUREȘ

FOTO: Construcția complexului balnear de la Ocna Mureș prinde contur. A fost turnată fundația bazei de tratament

Publicat

Construcția complexului balnear de la Ocna Mureș a început să capete contur. Fundația construcţiei ce va deservi baza de tratament a fost turnată, pereții unor clădiri din zona de agrement au fost ridicați și lucrările la viitorul bazin acoperit sunt în plină desfășurare. 

Investiţia în cel mai ambițios proiect pe care l-a avut până în prezent administrația din Ocna Mureș, în valoare de 5,87 milioane de euro, ar urma să fie finalizată în cel mult 2 ani. 

ocna mures complex

Miercuri, 3 aprilie, administrația locală din Ocna Mureș a invitat 30 de localnici pe șantierul complexului balnear, pentru a vedea stadiul lucrărilor direct de la fața locului, relatează ocnamuresonline.

 

Complexul turistic va cuprinde spații cu destinații multiple: baza de agrement, sală de fitness, restaurant, birouri, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumusețare și sănătate, magazin de echipamente și produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii și altele.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Construcția complexului balnear de la Ocna Mureș a început. Când ar urma să fie gata

ocna mures complex

Durata de execuţie a obiectivului este de 30 luni, suprafaţa terenului în discuţie fiind de 10.656 mp, din care suprafaţa construită 4.654 mp, suprafaţa desfăşurată 6.754 mp, suprafaţa bazine exterioare 1.721,75 mp, terase, platforme 3.358 mp şi spaţii verzi 922,25 mp (din care pe 653 mp se vor planta arbuşti / tufişuri).

CITEȘTE ȘI: Construcţia Complexului Balnear de la Ocna Mureș ar putea începe în aprilie. Va fi gata în doi ani jumate

Baza de tratament cuprinde spaţii cu diferite funcţiuni, cum sunt:

– centrul de sănătate, pentru aplicarea unor cure de sănătate;

– centrul de recuperare, pentru aplicarea unor cure profilactice secundare, terapeutice si de recuperare medical

– centrul de bunăstare, înfrumuseţare

– centrul de primire, divertisment si cultural, sinergic cu activitătii de receptie, relaxare

– bar/ restaurant, magazine, inclusiv cu produse balneare si cosmetice

– bază proprie de cură balneară cu: săli de tratament, piscine de tratament, săli de consultaţii medicale si masaj etc.

 – spaţii pentru practicarea de activităţi sportive: piscină, saună, săli de gimnastică, bar, etc

– spatii tehnice aferente construcţiei

complex ocna mures

TCI Cluj Napoca, principalul constructor din asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași) care a câștigat licitația pentru construcția obiectivului, are la activ numeroase lucrări mari în construcții în cei peste 65 ani de activitate.

constructie ocna mures

La finalizarea lucrărilor, judeţul Alba şi oraşul Ocna Mureş vor dobândi dreptul de proprietate în cotă de ½ în devălmăşie, asupra obiectivului” Amenajare bază de tratament şi agrement în Oraşul Ocna Mureş”.

Cele două administraţii vor împărţi egal cheltuielile de realizare a investiţiei. Pentru realizarea bazei de tratament şi agrement de la Ocna Mureş, estimările de costuri sunt în valoare de 37.879.718 lei cu TVA inclus, din care lucrări de construcţii-montaj, de 29.395.038 lei cu TVA inclus, iar dotările bazei, de 1.361.967 lei.

foto: Facebook Ocna Mureș online

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Incendiu la coșul de fum al unei case din Ciuguzel. Pompierii din Aiud au intervenit pentru stingerea focului

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu a izbucnit vineri seara, la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Ciuguzel. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un incendiu izbucnit la coșul de fum a unei locuințe din localitatea Ciuguzel. UPDATE: Incendiul a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor, despre rambursarea taxei auto. Data limită până la care românii își vor primi înapoi banii

Publicat

evacuare esapament masina poluare co2

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat joi că până la finele lunii aprilie, toate deciziile de impunere în privința restituirii taxei auto trebuie să fie emise, amenințând chiar cu demiteri în caz contrar. În plus, până la finele lunii mai, toți românii care au decizii de impunere ar trebui să își primească banii, potrivit ministrului. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Inconștiență fără limite, la Alba Iulia. Trei tineri au escaladat un stâlp de înaltă tensiune din oraș

Publicat

tineri stalp inalta tensiune

Teribilism dus la inconştienţă. Trei tineri au fost surprinși, vineri după-amiaza, în timp ce s-au urcat pe un stâlp de înaltă tensiune aflat în zona podului rutier de peste râul Ampoi, la ieșirea din municipiul Alba Iulia spre Cluj-Napoca. Un cititor Alba24 a surprins imagini cu trei tineri care s-au cățărat pe un stâlp de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele, obligate să încheie asigurare de răspundere profesională. Proiect la Ministerul Justiţiei

Publicat

semnare acte

Firmele vor fi obligate să încheie anual o asigurare de răspundere profesională care să acopere cel puțin cheltuielile necesare unei eventuale proceduri de insolvență. Prevederea se regăseşte într-un proiect de lege lansat vineri în dezbatere publică de Ministerul Justiției. Polița va trebui transmisă Registrului Comerțului, altfel această instituție va putea să pronunțe dizolvarea firmelor, adică, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate