Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Comuna Săsciori a câştigat a doua etapă a concursului „Cultură pentru Cultură”. 50.000 de lei pentru reabilitarea căminului cultural

Publicat

YouTube video

În localitatea Loman s-a desfăşurat, sâmbătă, a doua etapă din cadrul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului-concurs „Cultură pentru Cultură”, la care au participat comunele din zona Sebeș, cu ocazia urcării oilor la munte. Comuna Săsciori a câştigat premiul I, în valoare de 50.000 de lei, pentru a-i folosi la reabilitarea căminului cultural din localitate. Celelalte locuri pe podium au fost ocupate de comuna Cut şi Vinţu de Jos. Locul IV l-a obţinut comuna Pianu.

Au fost prezente în concurs echipele din Vințu de Jos, Cîlnic, Săliștea, Pianu, Săsciori și Cut, care au trecut prin probe de gastronomie, prezentare a obiceiurilor populare, dansuri şi spectacol folcloric. Au urcat pe scenă membrii Ansamblului folcloric al judeţului Alba, Ansamblul folcloric „Stejărelul” Sebeşel, solista Maria Marcu, ca invitat onoare, dar şi interpreta Alexandra Dumbrăveanu.

Ajuns în acest an la cea de-a IX-a ediție, Festivalul-concurs „Cultură pentru Cultură” are ca scop revitalizarea tradițiilor, obiceiurilor și a vieții culturale din mediul rural al județului Alba. În acest an, 24 de echipe artistice din comune din județul Alba au intrat în competiție, în patru etape la care se adaugă etapa finală.

Câştigătoarea primei etape a concursului a fost comuna Roşia de Secaş, urmată de Cergău şi Cetatea de Baltă. Comuna Roşia de Secaş a câştigat marele premiu de 50.000 lei, iar banii vor fi folosiți pentru reabilitarea căminului cultural din zonă.

Citeşte şi Comuna Roşia de Secaş a câştigat prima etapă a Festivalului „Cultură pentru Cultură” 2014. Ce localităţi se vor mai lupta pentru premiul de 50.000 de lei

Etapa a treia, ce îi va aduce în fața publicului pe artiștii din zona Munților Apuseni, va avea loc în data de 18 mai la Negrileasa, cu ocazia Sărbătorii Narciselor. Vor participa comunele Almașu Mare, Sălciua, Meteș, Poiana Vadului, Albac, Bucium și Ocoliș.

Cea de-a patra etapă zonală, cu echipe din zona Aiud, se va desfășura în data de 6 iulie în zona Tarcău, între localitățile Ponor și Rîmeț, cu comunele Ciugud, Fărău, Livezile, Cricău, Noșlac și Stremț.

Etapa finală va avea loc, ca în fiecare an, în comuna Avram Iancu, pe data de 19 iulie cu ocazia Târgului de fete de pe Muntele Găina. Câștigătorii fiecărei etape vor fi premiați cu sume de bani în valoare totală de 100.000 lei, care vor fi folosite strict pentru reabilitarea căminelor culturale din comune.

La etapa judeţeană de pe muntele Găina valoarea premiilor va fi tot de 100.000 de lei, respectiv locul I 50.000 de lei, locul II 30.000 de lei şi locul III 20.000 de lei. Astfel că una dintre comunele care au câştigat locul I în cadrul celor patru etape are şansa să câştige în total 100.000 de lei.

Mai jos puteţi vedea o galerie foto de la a doua etapă a celei de-a IX- ediţii a Festivalului-concurs „Cultură pentru Cultură”.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. SI TU

    duminică, 18.05.2014 at 14:09

    Da asa e ,dar cu sprijinu lu ***** ROMAN FIINDCA PINA SA VINA EL FAVORIT ERA VINTU DE JOS dar ce sai faci asta E POLITICA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax