Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Conferința ”Managementul Carierei”, la Alba Iulia. Peste 500 de persoane primesc recomandări pentru dezvoltare profesională

Publicat

IMG_1811 Conferința ”Managementul Carierei”, ediția a II-a, a început miercuri, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Patru speakeri cunoscuți au prezentat modele de urmat și au vorbit celor peste 500 de persoane prezente despre dezvoltare, evoluție și succes. Cei interesați au putut adresa invitaților întrebări, pe diverse teme de interes, pe parcursul prezentărilor.

Evenimentul va reuni pe parcursul a două zile (5-6 noiembrie) elevi, studenți și absolvenți, cadre didactice, angajatori și speakeri de excepție într-un program intens, în cadrul căruia publicul va avea parte de sesiuni dedicate dezvoltării personale și profesionale, de un real ajutor în managementul carierei.

În deschidere, directorul Centrului de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră (CICOC), conf. univ. dr. Larisa Dragolea a mulțumit tuturor celor implicați în proiect și celor prezenți în sală.

”Suntem deja la a II-a ediție și ne aflăm la a II-a ediție pentru că feedback-urile dumneavoastră după prima ediție au fost deosebite, deși, chiar după cum mulți dintre dumneavoastră știți, am intenționat să derulăm acest eveniment o dată la doi ani. Cu sprijinul dumneavoastră și a colegilor care au fost prezenți anul trecut, ne-am mobilizat și am reușit să îl organizăm și anul acesta. Dorim ca acest eveniment să fie un mentorat atât pentru cei aflați la început de carieră cât și la mijlocul ei”, a precizat conf. univ. dr. Larisa Dragolea.

”Mă bucur că aceste centre de orientare în carieră în universități încep să prindă din ce în ce mai mult contur. Voi studenții vă veți afla în fața faptului împlinit și va trebui să mergeți să vă încadrați pe piața muncii. De multe ori sunteți poate nemulțumiți sau poate nu sunteți mulțumiți în totalitate de calea pe care ați ales-o în viață, dar aceste centre vin să completeze ceea ce vă lipsește. Acest centru de orientare din universitatea noastră care în ultimii trei ani s-a dezvoltat foarte mult, tot mai mulți tineri vin, discută, sunt plasați la diverse companii în diverse locuri, atât în județ cât și în afara județului, cât și în afara țării noastre, pentru stagii de practică, pentru întâlniri, pentru consiliere, pentru tot ceea ce înseamnă peste un timp foarte scurt, o integrare pe piața muncii. Este deosebit de important acest aspect pentru ca tinerii care au terminat un examen de licență sau au absolvit un masterat să fie ”buni de angajat” pentru o companie. Aceste centre vin să vă apropie și mai tare de companii”, a declarat rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.

În prima zi a conferinței, ”așii pentru cariera ta” – speakeri de renume și modele profesionale au vorbit despre carieră, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia:

Nicușor Ruiu, economist român care a îndeplinit funcția de membru al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României, în prezent consilier al vice-guvernatorului BNR

Marius Ghenea, antreprenor în serie și business-angel, fondator FIT Distribution (grupul care deţine site-urile de comerţ online pcgarage.ro, shopit.ro, pcfun.ro, electrofun.ro), investitor financiar în afaceri de nişă, profesor de business la cele mai importante universităţi din ţară, unul dintre pilonii emisiunii „Arena Leilor”, fondator al reţelei de computere Flamingo, fost CEO al Flanco și, nu în cele din urmă, autor de succes („Antreprenoriat” a fost un bestseller de carte de afaceri, cu 20.000 de exemplare vândute)

Cezar Grigoriu, public speaker, consultant financiar și trainer regional, autor a două cărți în domeniul financiar; cărțile sale se bucură de un real succes în rândul pasionaților de dezvoltare prin pasiune, comunicare și perseverență.

Cristian Onețiu, antreprenor, autor, business-mentor, este unul dintre cei mai tineri antreprenori milionari din România; lifecoach pentru executivi de top și persoane publice.

Evenimentul este organizat de către Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC-UAB), în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Consiliul Județean Alba și se bucură de susținerea Centrului „Europe Direct” Alba Iulia, Fundației PAEM Alba, Vertical Graphic, Asociația CREDE –Centrul de Resurse pentru Educație, Dezvoltare și Excelență, Urban Construct Transilvania, Astoria, Emilia Szuszmann – Consilier educațional, Golf Hotel Pianu, Agenția de Dezvoltare Regională Centru, Fundația Comunitară Alba, Alumni UAB, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Intrarea la eveniment s-a făcut pe bază de invitaţie nominală, care au fost distribuie gratuit. La finalul primei zile au fost distribuite certificate de participare.

În cea de a doua zi (joi, 6 noiembrie), vor avea loc trei workshop-uri destinate tinerilor, fiecare cu o durată de 2 ore, respectiv:

Workshop 1, orele 10.00 – 12.00, Primul pas spre cariera mea”, Sala Senatului UAB, invitat Cristian Onețiu, antreprenor, autor, business-mentor, Centrul Europe Direct Alba Iulia

Workshop 2, orele 12.00 – 14.00, Managementul Carierei începe încă din liceu și din facultate”, Sala A9 (UAB), invitat Emilia Szuszmann, consilier educațional

Workshop 3, orele 14.00 – 16.00, Convergențe calitative ale învățământului superior în domeniul economic cu piața muncii”, invitați angajatori din județul Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax