Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Construirea a cinci tronsoane de locuințe sociale, în zona Talcioc din Alba Iulia: Licitație pentru elaborarea SF

Publicat

Primăria Alba Iulia a scos la licitație elaborarea unui studiu de fezabilitate (SF) pentru construirea a cinci tronsoane de locuințe sociale, în cartierul Gheorghe Șincai din municipiu. Potrivit temei de proiectare, locuințele vor avea o structură mixtă (stâlpi / grinzi metalice și planșee din beton armat) și un regim de înălțime P + 2E. Acestea ar urma să fie realizate în zona Talcioc și vor cuprinde, în total, circa 105 apartamente. 

Primăria Alba Iulia a lansat joi în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Construire ansamblu de locuințe sociale, cartier Gheorghe Șincai, 5 tronsoane tip B2, B3, B4, Municipiul Alba Iulia”. Valoarea totală estimată este de 260.000 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, obiectivul de investiții propus va asigura accesul la o locuință decentă a persoanelor cu venituri reduse, va contribui la promovarea coeziunii sociale prin îmbunătățirea mediului construit și dezvoltare comunitară. Se urmărește astfel reducerea numărului populației cuprinsă în zone ale municipiului mai puțin dezvoltate.

Această investiție are ca scop îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunității marginalizate din municipiul Alba Iulia.

Proiectul propune construirea de locuințe sociale, astfel încât să se asigure condițiile de locuit pentru persoanele / familiile marginalizate sau cu venituri reduse, care nu pot să aibă o locuință proprie.

Având în vedere problemele cu care se confruntă municipalitatea, se dorește ca locuințele sociale construite să rezolve o parte din cererile pentru atribuirea de locuințe sociale, precum și să elimine disfuncțiile privind calitatea mediului urban.

Prin prezenta temă de proiectare se propune construirea a 5 tronsoane de locuințe colective tip B2, B3, B4 din cele 7 tronsoane cuprinse în PUZ-ul „Ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de locuit – Cartier Gheorghe Șincai, care să cuprindă cca. 105 apartamente.

Proiectul va respecta reglementările din planul urbanistic zonal si se va avea în vedere corelarea prevederilor din prezentul proiect cu prevederile din celelalte proiecte dezvoltate în zonă, în baza PUZ-ului existent.

Cele 5 tronsoane de locuințe sociale reglementate prin PUZ trebuie să fie gândite astfel:

Se propune o structură mixtă, realizată din elemente structurale (stâlpi și grinzi) metalice și planșee din beton armat. Pentru închiderile exterioare se propun a fi utilizate panouri sandwich.

Construcțiile vor avea fundații izolate și continue din beton armat monolit, în conlucrare cu grinzi de fundare. Clădirile vor fi construite pe structură din cadre metalice din oțel.

Între etaje se vor executa planșee colaborate pe structură mixtă din beton armat și tablă cutată amprentată montată pe grinzi metalice. Scările interioare se vor realiza pe structură de metal sau beton armat.

Închiderile se vor realiza din panouri de tablă termoizolante prinse de cadre metalice prin pane metalice.

Locuințele vor fi racordate la rețelele de apă și canalizare, energie electrică și gaze naturale. Încălzirea se va realiza descentraliza, pe fiecare apartament, cu centrală proprie.

Regimul de înălțime: P + 2E

Planșee etaje: sistem de grinzi metalice, cu tablă cutată amprentată și suprabetonare.

Șarpantă metalică: europrofile

Închideri exterioare:

– pereți – exteriori: panouri de tip sandwich PIR cu grosimea de 60 mm, termoizolație vată bazaltică 20 cm, finisaj interior – placaj rigips

– acoperiș: panouri de tip sandwich PIR cu grosimea de 60 mm

Compartimentări interioare:

– pereți compartimentare ușoară din rigips cu vată minerală la interior

– pereți de compartimentare din zidărie de tip BCA

Finisaje interioare:

– pardoseli: camere de locuit – parchet laminat, băi – gresie, holuri – gresie, bucătării – gresie, balcoane – gresie, circulații + spații comune, acces bloc, rampe – gresie pentru trafic intens

– pereți, tavane: zugrăveli lavabile albe

– bucătării și băi: faianță h = 2,1 metri + zugrăveli lavabile

Tâmplării:

– ferestre PVC cu geam termopan

– pervaze PVC interior / exterior

– uși interioare celulare MDF

– uși acces apartamente – metalice placate MDF

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax