Actualitate
FOTO: Copiii din satul Ponorel, în Munții Apuseni au acces la o bibliotecă nouă, cu peste 600 de cărţi. Campania „Gătesc pentru o carte”, iniţiată de compania Transavia
![](https://alba24.ro/wp-content/uploads/2015/12/Biblioteca-sat-Ponorel_Munitii-Apuseni.jpg)
„Ne bucurăm că am putut să facem acest cadou frumos, în prag de sărbători, copiilor din localitatea Ponorel, precum și doamnei bibliotecare Georgeta Pogan. Unul dintre principalele noastre obiective este să ne implicăm în problemele comunității locale și să realizăm proiecte sustenabile care duc la dezvoltarea acesteia”, au declarat reprezentanții companiei Transavia.
Citeşte şi O bibliotecară, „eroină” pentru copiii unui sat izolat din Apuseni. Săptămânal, merge 7 kilometri pe jos pentru a le duce cărți
De câțiva ani, doamna Georgeta Pogan, bibliotecară în comuna Vidra, a venit în sprijinul lor și în fiecare zi de marți mergea 7 km pe jos dus-întors până în acel sat pentru a le duce copiilor cărțile de care aveau nevoie. De acum înainte, aceștia vor avea necesarul de lecturi chiar în satul lor, datorită implicării companiei Transavia.
![](https://alba24.ro/wp-content/uploads/2025/01/Tobimar-Angajari.gif)
Campania „Gătesc pentru o carte” s-a adresat pasionaților de gătit, precum și tuturor platformelor culinare. Astfel, toți cei care au răspuns pozitiv invitației Transavia de a se implica în campanie, au gătit rețete de pui și au trimis pozele acestora pe pagina de Facebook Transavia folosind hashtagul #gatescpentruocarte. Astfel fiecare rețetă de pui a reprezentat echivalentul unei cărți donate bibliotecii din satul Ponorel.
Acestei cauze s-au alăturat și bloggeri culinari cunoscuți, printre care Cristian Borod (bucatarmaniac.ro), Teodora Rogobete (Teo’skitchen.ro), Alice Ciobanu (Tarabucatelor.ro), Amalia Oanță (Haisagatim.ro), dar și foarte mulți oameni care au gătit și au trimis poze cu rețetele lor din dorința de a sprijini copiii din localitatea apuseană.
Transavia este cel mai important producător de carne din România, cu o producție de peste 60.000 de tone de carne de pasăre, în fermele proprii de creștere din 7 județe – Alba, Cluj, Sibiu, Brașov, Harghita, Caraș-Severin și Timiș. Toate produsele sunt realizate în conformitate cu normele de calitate internaționale, sub controlul autorităților sanitar-veterinare și de mediu, iar în anul 2006 compania a primit distincția de furnizor al Casei Regale a României. Transavia deține două stații de incubație, o fabrică de nutrețuri combinate, trei abatoare performante de industrializare a cărnii, o fabrică nouă de procesare a cărnii, precum și patru ferme vegetale. Din toamna anului 2007 Avicola Brașov, unul dintre producătorii cu tradiție pe piața românească, face parte din grupul Transavia. Produsele Transavia dețin certificările FSSC 22000 (Food Safety Management System) și BRC ( British Retail Consortium). Cei aproape 25 de ani de activitate pe piața avicolă din România atestă calitatea incontestabilă a Transavia ca lider de piață. Produsele Transavia sunt prezente pe piața internă în procent de 75 la sută, în marile lanțuri de retail, prin brandurile Fragedo și Papane. Transavia este prezentă și pe piața internațională, prin exporturile realizate în țările din Comunitatea Europeană, printre care Marea Britanie, Franța, Spania, Croația, Grecia și Bulgaria.
![](https://alba24.ro/wp-content/uploads/2025/01/artinstall3.gif)
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
![](https://alba24.ro/wp-content/uploads/2021/09/sigla_alba24_300-x-92-1.png)