Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cum a luat foc acoperișul unui bloc din Teiuș, din cauza unui meseriaș. Pedeapsa primită de cel care a provocat incendiul

Publicat

Un bărbat din Alba, care a executat o lucrare de reparație asupra unui acoperiș al unui bloc din Teiuș, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru distrugere. Mai exact, în urma lucrării pe care a făcut-o, acoperișul a luat foc, iar în urma incendiului au existat pagube de aproape 70.000 de lei.

La patru ani de la producerea incendiului, bărbatul și-a aflat pedeapsa din partea magistraților, pentru distrugere din culpă. O primă decizie a fost dată de magistrații Judecătoriei Aiud, în data de 3 iunie 2022.

Ce s-a întâmplat mai exact și cum s-a produs incendiul

În data de 1 iunie 2018, bărbatul a mers să execute o lucrare de hidroizolare a acoperişului deoarece apa pluvială intra într-un apartament de la ultimul etaj.

foc

Potrivit procurilor care au anchetat cazul, bărbatul  ”a urcat pe acoperişul blocului şi a efectuat lucrarea de hidroizolare folosind flacăra de la o butelie cu gaz prevăzută cu arzător, pentru a lichefia bitumul solid folosit la hidroizolare.

Anterior topirii bitumului inculpatul a decupat cu un flex bitumul vechi din zona gurii de aerisire a blocului până la placa de beton, după care a acoperit zona decupată cu bitumul topit folosindu-se de butelia cu arzător cu gaz, bitumul fiind îndreptat cu ajutorul unei mistrii.

Peste bitum s-a lipit o foaie de catran izolaţie, carton asfaltat, după care inculpatul a părăsit zona acoperişului ducând acasă butelia cu gaz folosită.

foc

După circa o oră, în jurul orei 16:55, datorită lucrării de hidroizolaţie realizată necorespunzător şi necalificat de către inculpat, prin folosirea flăcării deschise de la butelia de gaz şi a bitumului lichid, s-a aprins bitumul şi materialele de plastic şi fibră de sticlă aflate în pod, producându-se incendierea acoperişului şi scurgerea bitumului topit datorită temperaturii provocate de incendiu în locuinţele de la etajul III”, se arată în motivarea instanței.

CITEȘTE ȘI: UPDATE FOTO: Pagube de 60.000 de lei după INCENDIU la acoperișul unui bloc de locuințe din Teiuș

Imediat la fața locului au intervenit pompierii din Teiuș alături de pompierii voluntari.

”Pompierii militari au acționat cu trei austospeciale de intervenție, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Teiuș.

Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul și structura portantă a blocului (5 mc de lemn, 180 mp de tablă, 80 mp de fibră de sticlă), bitum pe o suprafață de aproximativ 260 metri pătrați” au transmis la momentul respectiv reprezentanții pompierilor.

Au fost afectate mai multe apartamente unde au fost distruse electronice, electrcasnice, mobilier, dar și pereții sau parchetul aprtamentului, în urma inundării cu apa folosită la stingerea incendiului.

foc

 

Prejudiciul material cauzat în urma incendierii declanşate din culpă cu neprevedere a inculpatului a fost apreciat la suma de 70.000 lei, prejudiciul creat prin distrugerea parţială a acoperişului fiind apreciat la suma de 40.000 de lei, iar prejudiciul cauzat asupra locuinţelor şi bunurilor din apartamente prin distrugere sau degradare a fost apreciat la suma 30.000 de lei, au precizat magistrații în motivarea instanței.

Decizia instanței

Pentru fapta de distrugere din culpă, bărbatul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare și obligaţia prestării unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe timp de 80 de zile în cadrul Primăriei Teiuş sau a Primăriei Stremţ.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, în termen de 10 zile de la pronunțare.

sursă foto: Facebook, Hălălai Dănuț, ISU Alba.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax