Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cum au fost sărbătoriți veteranii de război din Alba. Ce au primit cadou din partea jandarmilor și autorităților locale

Publicat

Ziua Veteranilor de Război a fost marcată în Alba și prin momente deosebite alături de veteranii din județ. Aceștia au fost vizitați de reprezentanții Jandarmeriei și ai altor structuri MAI și MApN, respectiv autorități locale. Au primit cadouri, în semn de apreciere.

Luni, 29 aprilie, de Ziua Veteranilor de Război, reprezentanții jandarmilor, alături de colegi din celelalte structuri MAI și de prefectul Nicolae Albu, i-au vizitat pe cei șase veterani care mai sunt în viață în județ.

Veteranii de război ai județului Alba:

MApN

  • col (rtr.) Gheorghe Crăciun (100 de ani), Sebeș
  • mr. (rtr.) Neculai Vrabie (98 de ani), Alba Iulia
  • mr. (rtr.) Simion Bârdea (100 de ani), Poșaga
  • mr. (rtr.) Eleazar Dumitraș (97 de ani(
  • mr. (rtr.) Gheorghe Tamaș (101 ani), Daia Română

MAI

  • col (rtr.) Ioan Cerghedean (101 ani), Galda de Jos

Aceștia au primit, din partea Prefecturii Alba, Placheta omagială ”Avram Iancu”.

Veteranul-jandarm Ioan Cerghedean

Un moment deosebit de Ziua Veteranilor de Război la Alba Iulia s-a petrecut la locuința lui Ioan Cerghedean, din Galda de Jos. Acesta a primit, din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Avram Iancu Alba, o ținută militară și o plachetă. Au fost înmânate de inspectorul șef IJJ Alba, colonel Tudor-Gheorghe Pașca.

Ioan Cerghedean este veteran-jandarm. Acesta s-a născut în Galda de Jos, la data de 16 iunie 1922. A urmat cursurile Școlii de Jandarmi la Timișoara și a fost cadru activ al trupelor de jandarmi.

Pe perioada războiului a efectuat servicii de pază și ordine publică în zona Avrigului, din județul Sibiu. În anul 1952 a demisionat din cadrul trupelor de jandarmi. S-a angajat în cadrul CFR, de unde s-a pensionat.

Anul acesta, împlinește 102 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax