Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cum se vede Cetatea Alba Carolina dintr-un avion militar Hercules. Imagini aeriene spectaculoase

Publicat

Alba Iulia_zbor hercules avion militar Imagini aeriene spectaculoase cu Cetatea Alba Carolina şi fragmente din exerciţii de zbor cu avioane militare Hercules au fost făcute publice pe reţeaua de socializare. Dezvăluie o parte din senzaţia plină de adrenalină a antrenamentelor pentru „zborul în formaţie”.

C-130 Hercules este destinat susţinerii tactice a trupelor prin executarea de misiuni de suport logistic, desant aerian şi evacuare medicală.
Având capabilităţi de transport pe distanţe medii şi lungi, a constituit în ultimii ani principalul mijloc de susţinere a trupelor proprii aflate în teatrele de operaţii, de intervenţie şi de ajutor în situaţii de calamităţi naturale, pe plan intern şi internaţional.

De-a lungul timpului, a participat la numeroase exerciţii şi aplicaţii desfăşurate în Europa (Marea Britanie, Portugalia, Germania, Grecia, Cehia, Polonia, Franţa, Bulgaria, Norvegia, Lituania) şi misiuni umanitare interne şi internaţionale (Indonezia, China, Turcia, Libia, Muntenegru), se precizează pe contul organizaţiei Forţele Aeriene Române.

„Misiunile de antrenament ale Bazei 90 Transport Aerian stau la baza tuturor suporturilor pe care aceasta o desfăşoară în folosul celorlalte categorii de arme. Fără aportul ei, deplasarea, forţa combatantă, sprijinul logistic şi, nu în ultimul rând, acţiunile umanitare s-ar derula cu mare greutate sau poate chiar irealizabile.

Cu gabarite diferite, având alţi parametri în ceea ce priveşte capacitatea lor tactică, necesită atenţie sporită, în special atunci cînd se desfăşoară zborul în formaţie.

Inerţiile mari necesită un spaţiu mult mai amplu pentru manevrele aeriene iar lucrul constant al comenzilor precum şi reprizele de motor necesită o coordonare dusă la extrem, pe linia imaginară a perfecţiunii”.

sursa: Marian Coste – Antrenament pentru zborul în formaţie

sursa foto: Facebook – Forţele Aeriene Române

Fotografii realizate de: Adrian Dulău, Liviu Dnistran, Bogdan Pop

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax