Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cum va arăta Parcul Arini din Sebeș după lucrările de modernizare. Care sunt schimbările majore propuse în zonă

Publicat

Primăria Sebeș caută proiectant pentru reabilitarea și modernizarea Parcului Arini din municipiu. Lucrările de modernizare urmăresc, printre altele, amenajarea unor alei ecologice, alveole pentru picnic și relaxare, spații dedicate animalelor, loc de joacă pentru copii și spațiu dotat cu aparate de fitness, platforme de belvedere, zone food-court, pavlion pentru șah, piste de biciclete, realizarea unui skateparc, a unui amfiteatru și amenajarea de cursuri de apă cu cascade și podețe.  

Primăria Sebeș a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru „Reabilitare şi revitalizare Parc Arini”- faza PT, DE, PAC şi asigurare asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor. Obiectul contractului presupune elaborarea proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire; elaborarea proiectului tehnic de execuţie, a detaliilor de execuţie și asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor la obiectivul de investiţii „Reabilitare şi revitalizare Parc Arini”.

Valoarea totala estimată este de 474.962,48 de lei, fără TVA. 

Pe suprafața parcului (10,5 hectare) se vor amenaja alei ecologice cu dale/lespezi din piatră naturală (4218 mp), unele dintre ele pe malul râului Sebeș, parcări cu dale înierbate (3 zone, 900 mp), piste de biciclete (2079 mp), platforme belvedere – apeduct (3 bucăți), platforme suspendate peste râul Sebeș (3 bucăți), locuri de joacă (500 mp), skate park și role (500 mp), amfiteatru cu scenă pentru evenimente (4700 mp), spațiu pentru animalele de companie (300 mp), pavilioane/clădiri (șah, fanfară – 160 mp), loc cu aparate fitness, spațiu de picnic și grătar, altă zonă pentru grătare, alta food-court.

Arborii existenți vor fi toaletați, se vor planta alții (1202 buc), dar și arbuști decorativi (600 buc) și plante perene (2500 buc).

Investiția este eșalonată în trei etape, fiind estimată să fie realizată în 25 de luni. Valoarea totală a investiției, la data elaborării DALI (2018) este de aproximativ 27 milioane de lei (22,063 milioane lei construcții-montaj).

În prima etapă este prevăzută amenajarea de alei, piste de biciclete și spații funcționale – 7,8 milioane lei. Apoi se vor amenaja spațiile de vegetație și cursurile de apă – 9,66 milioane lei. În ultima etapă sunt incluse locurile de joacă, instalațiile, dotările și mobilierul – 9,52 milioane lei.

Parcul Arini se află în sudul municipiului Sebeș, în imediata apropiere a malului drept al râului Sebeș. Accesul principal (carosabil și pietonal) este în zona de nord a parcului. Mai sunt două puncte de acces secundare, parțial amenajate (est și sud-est).

Descrierea lucrărilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax