Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cupa Unirii la șah din Alba Iulia, a fost câștigată de maestrul internațional, Gevorg Harutjunyan din Armenia

Publicat

sah

Peste 40 de jucători de șah au participat la ”Cupa Unirii” la șah. Au fost prezenți participanți din Alba Iulia, Serbia și Ungaria. Vedeta turneului a fost  marele maestru internaţional Gevorg Harutjunyan  din Armenia care a și  câştigat competiția.

sah cupa unirii

Deşi este jucător profesionist, Gevorg Harutjunyan a accepta cu plăcere invitaţia de a participa la Cupa Unirii la şah, un turneu de şah rapid în care alături de jucătorii amatori locali au fost invitaţi şahişti ai cluburilor din Râtişor (Serbia), un sat cu o populaţie majoritar românească, Padina (Serbia) şi Asociaţia Şahiştilor Români din Ungaria.

Cei 41 de participanţi au demonstrat încă o data că deviza FIDE “Gens una sumus” (Suntem o singură familie) nu a fost aleasă întâmplător, pasiunea pentru şah putând şterge orice diferente entice, culturale, religioase sau sociale.

Aşa cum era de aşteptat marele maestru international armean a dominat clar turneul, câştigând toate cele 6 partide jucate şi adjudecându-şi Cupa Unirii, primul trofeul pus în joc la festivalul şahist care se desfăşoară în aceste zile la Alba Iulia. El a fost urmat în clasament de Răzvan Teodorescu (Alba Iulia), Mihai Vâlceanu (Cugir) şi juniorul Raul Ferenţiu (Cluj-Napoca), toţi cu 5 puncte.

Veterani 70+ Gyorgy Kozma (Gyula – Ungaria)

Veterani 65+ Jovan Koza (Râtişor – Serbia), Mircea Cepoiu (Alba Iulia)

Veterani 50+ Pau Voina (Râtişor – Serbia), Nicolae Şandru (Aiud), + Slavko Jovanovic (Râtişor – Serbia), Peter Sztan (Gyula Ungaria)

1 Premiere Cupa Unirii

Juniori sub 16 ani: Raul Ferenţiu (Cluj-Napoca), Ilie Arion (Cugir)

Copii sub 10 ani: George Pleşa, Răzvan Burja-Udrea, Eduard Piţu (toţi Alba Iulia)

Copii sub 9 ani: Alexandru Simina, Andrei Simina, Răzvan Schiau (toţi Alba Iulia)

Copii sub 8 ani: Akexandru Măcăleţ (Alba Iulia), Mara Ferenţiu (Cluj-Napoca), Călina Furdui (Alba Iulia)

Festivalul şahist albaiulian continuă duminică cu turneul de copii Memorialul Mihail Breaz, luni urmând a se da startul în Openul Internaţional “România 100”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax