Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: De Ziua Mondială a Sănătăţii, medicii din Blaj au primit flori de la elevii Liceului Tehnologic “Ștefan Manciulea”

Publicat

DSCF0395 Ziua Mondială a Sănătății, sărbătorită în data de 7 Aprilie începând din anul 1950, a fost celebrată și la Blaj. Importanța acestei zile a fost întregită și de prezența în mijlocul medicilor și a bolnavilor de la Spitalul Municipal a unui grup de elevi care studiază la Liceul Tehnologic “Ștefan Manciulea” din Blaj.

În contextul în care anul 2016 este declarat Anul Educației Religioase a tineretului ortodox, acești tineri, la inițiativa și sub îndrumarea Pr. Prof. Ștefan Cătăuță, au demarat pentru această zi un proiect de parteneriat între liceul în care studiază și Protopopiatul Ortodox Blaj.

S-au bucurat de sprijinul material precum și de încurajarea reprezentanților celor două instituții partenere: director Ioan Marcu, director adjunct Elena Drăgan și Pr. Protopop Ovidiu Nicolae Pop, a colaboratorilor, colegi profesori Daniela Păcurar, Anișoara Ciobanu și Cornelia Nicoară.

DSCF0296 În semn de recunoștință fată de grija și profesionalismul pe care îl manifestă personalul medical față de pacienți, tinerii au recurs la un dar special care să-i reprezinte într-o oarecare măsură. Astfel, ținând cont de faptul că profilul de bază al liceului este cel agricol, aceștia au îngrijit florile din lotul școlar şi le-au cules pentru a le oferi sărbătoriților din această zi. Aceste flori au fost dăruite în vaze pe care ei înșiși le-au confecționat.

Actvitatea a fost primită cu multă prietenie de conducerea și personalul Spitalului Municipal care au fost plăcut impresionați de gestul fară precedent al inițiativei. Grupul a fost pe tot parcusul activității însoţit de asistentul șef Liliana Rotar.

La final tinerii s-au oprit în capela Spitalului unde au fost primiți de preotul Lucian Borșan care, alături de preotul Ștefan Mihai de la parohia Lodroman le-au adresat câteva cuvinte de suflet.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate